Івано-Франківськ

В Україні голів ОДА хочуть покарати за невиплати медикам, які борються з COVID-19

Не відбулися виплати майже в 160 закладах у різних областях.

9 жовтня голова уряду скликав нараду з головами державних обласних адміністрацій щодо ситуації з поширенням на території України COVID-19.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пропонує притягнути до дисциплінарної відповідальності голів державних адміністрацій в областях, де медпрацівники не отримали обіцяні доплати за роботу з хворими на COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну за результатами наради прем’єра та голів ОДА, пише ПІК. 

Шмигаль зауважив, що досі не вирішена проблема з доплатами до зарплат медпрацівникам за вересень, не відбулися виплати майже в 160 закладах у різних областях.

 “Попрошу міністра охорони здоров’я надати інформацію, на її основі уряд буде робити подання на Офіс президента для притягнення до дисциплінарної відповідальності відповідних голів ОДА. Будемо ставити питання звільнення відповідних керівників ДОЗ (департаментів охорони здоров’я – ред.). Лікарі чекали грошей, при тому, що вони були виділені. НСЗУ підписувала контракти цілодобово і без вихідних. Якщо люди на місцях не хочуть працювати, будемо вдаватися до жорстких заходів”, – сказав Денис Шмигаль.

Також прем’єр міністр доручив головному державному санітарному лікарю Олегу Ляшку та головам облдержадміністрацій поставити на особистий контроль роботу гарячих ліній. Адже на їх основі планується “розвивати контактні центри”, адже “один із найбільших пріоритетів – швидке розгортання системи виявлення контактних осіб”.

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено