Сьогодні пропонуємо читачам ПІК рецепт одного з найсвятковіших сніданків Мальдів – хандулу бондібай, або солодкий рис.
Для приготування сніданку знадобляться наступні інгредієнти:
- 5 стаканів води;
- 2 стакани цукру;
- 2 стакани клейкого рису;
- 1 стакан кокосового молока;
- 1 столова ложка трояндової води.
Для початку необхідно добряче промити рис, доки вода не стане прозорою. Потім потрібно викласти рис в каструлю, залити холодною водою та варити на середньому вогні. Коли каша стане м’якою варто додати цукор та продовжувати варити. Суміш треба періодично помішувати, поки каша не стане густою та липкою.
Тоді до рису варто додати кокосове молоко та проварити суміш ще 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Після цього варто зняти хандулу бондібай з вогню та додати трояндову воду. Страва добре смакує з ананасом або манго. Смачного!
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте також: