Івано-Франківськ

Кому варто побоюватися ускладнень від коронавирусу – пояснив знаменитий професор

Кожен пацієнт по-різному реагує на вірус і вимагає різних медикаментів.

Кому варто побоюватися ускладнень від коронавирусу? Однозначно не сказав навіть всесвітньо відомий український професор.

Лікування коронавирусу COVID-19 за єдиними стандартами є “досить умовною штукою”. Оскільки кожен пацієнт по-різному реагує на вірус і вимагає різних медикаментів.

Про це розповів в ефірі телеканалу “Україна 24” доктор медичних наук, професор, кардіохірург Борис Тодуров, пише ПІК.

c5350765f8111a4e93cf284d26ed00081bc98850

На питання, чи варто побоюватися ускладнень від коронавирусу старшим людям з супутніми захворюваннями, Тодуров відповів:

“В цілому так, але зараз у нас лежить молодий чоловік, йому близько 20 років, у вкрай важкому стані ще кілька днів тому, тому що велика площа легких вражена. У нього була така активна власна реакція, настільки реактивна відповідь, що нам довелося лікувати великою дозою гормонів “.

За словами лікаря, “лікування COVID-19 за стандартами – це дуже умовна штука, тому що у кожного хворого є свої особливості, свої супутні захворювання, своя імунна відповідь, своя реакція.

“Одному достатньо антибіотиків від кашлю, іншому потрібні гормони, третьому – сильніші препарати, до трьох антибіотиків іноді доходить”, – пояснив Тодуров.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров’я України Максим Степанов закликав сімейних лікарів не призначати хворим з підозрою на коронавірус по кілька видів антибіотиків.

Читайте також:

На Івано-Франківщині за минулий тиждень на Covid-19 захворіли 25 учнів та 44 педагоги

Комп’ютерна томографія та рентген мають бути для хворих COVID-19 безкоштовними: очільник МОЗ

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено