Івано-Франківськ

Не призначати хворим з підозрою на COVID-19 по кілька антибіотиків : закликає лікарів очільник МОЗ України

Міністр дав доручення НСЗУ у стислі терміни надіслати повторно сімейним лікарям протокол лікування коронавірусної хвороби.

65 tn

Не призначати хворим з підозрою на COVID-19 кілька антибіотиків – застерігає міністр Максим Степанов, повідомляє МОЗ України у Фейсбуці, пише ПІК.

Міністр охорони здоров’я дав доручення НСЗУ у стислі терміни надіслати повторно сімейним лікарям стандарт надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 та протокол лікування. Про це на щоденному брифінгу повідомив Максим Степанов.

“Закликаю лікарів дотримуватися стандарту лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою. Він зроблений у дуже зручному форматі і розміщений на сайті МОЗ. Це дуже важливо, бо, на жаль, часто пацієнтам з підозрою на коронавірусну хворобу сімейні лікарі починають призначати одразу декілька антибіотиків – цього категорично не можна робити”, – наголосив очільник МОЗ.

Міністр також подякував сімейним лікарям за роботу з навантаженням, яке виникло через велику кількість звернень. Окрім того, він звернувся до пацієнтів з проханням, по можливості, телефонувати лікарям у робочий час, а лікарям – відповідати на дзвінки пацієнтів у робочий час.

“У сімейних лікарів теж є графік роботи, вони теж люди. Тому якщо у вас є можливість, телефонуйте протягом робочого дня. Лікарі часто нарікають, що пацієнти телефонують їм після дев’ятої години вечора”, – додав Максим Степанов.

Щодо проходження тусту на коронавірус

Щодо звернень до сімейних лікарів стосовно проходження тесту на коронавірус, то 11 жовтня в інтерв’ю ПІК головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук сказав:

“Краще – прийти до лікаря на прийом особисто, дотримуючись при цьому заходів безпеки: маска, рукавички, соціальна відстань. Ті ж самі вимоги є обов’язковими для лікарів. Під час спілкування пацієнт у своїх інтересах має сказати лікарю правду: був чи не був у контакті з хворим на коронавірус або з підозрою на захворювання, коли з’явилися симптоми та де міг інфікуватися…

Лікар визначає подальші кроки. Зокрема, готує екстрене повідомлення, яке направляє в наш лабораторний центр. На місці забирається у хворого біоматеріал і направляється в нашу вірусологічну лабораторію. З моменту доставки готовий результат протягом доби буде у того лікаря, який спрямував біоматеріал в лабораторію”.

Читайте також:

Ваш гороскоп на тиждень: 12 – 18 жовтня

Нове про коронавірус: тривожне відкриття зробили в Австрії

Тест на коронавірус: скільки він коштує та як його пройти на Прикарпатті

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено