Івано-Франківськ

Комп’ютерна томографія та рентген мають бути для хворих COVID-19 безкоштовними: очільник МОЗ

Якщо за цю послугу вимагають гроші, необхідно зателефонувати у контакт-центр Національної служби здоров'я України за номером 1677.

7766F01D D225 4BC7 A563 727E6C89AAA8 w408 r1 s

Комп’ютерна томографія та рентген внесені до пакету послуг для пацієнтів з COVID-19 і мають бути безкоштовними.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 12 жовтня, інформує пресслужба МОЗ, пише ПІК.

Очільник МОЗ наголосив, що комп’ютерна томографія та рентген внесені до ковідного пакету. Якщо є відповідне направлення сімейного лікаря або лікуючого лікаря, то громадянам ця послуга надається безоплатно.

Якщо за цю послугу вимагають гроші, необхідно залишити скаргу, зателефонувавши у контакт-центр Національної служби здоров’я України за номером 1677. Або  залишити офіційну скаргу на сайті НСЗУ в розділі “Громадянам”. Вс е це для того, щоб МОЗ могло оперативно реагувати та ліквідувати подібні випадки, міністерству потрібен постійний контакт з суспільством щодо подібних ситуацій.

Як писала сьогодні ПІК, МОЗ також звертається до сімейних лікарів щодо дотримання стандарту надання медичної допомоги при COVID-19 та протоколів лікування. Міністр надав відповідне доручення, щоб НСЗУ повторно розіслала примірники стандарту надання медичної допомоги та протоколу лікування на електронну пошту сімейних лікарів, щоб нагадати про послідовність дій у разі виявлення випадків коронавірусної хвороби.

Комп’ютерна томографія та рентген внесені до пакету послуг для пацієнтів з COVID-19 і мають бути безкоштовними, сказав сьогодні міністр Степанов.

Читайте також:

Нове про коронавірус: тривожне відкриття зробили в Австрії

COVID-19 на Івано-Франківщині: скільки нових випадків додалося за вихідні

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено