Івано-Франківськ

Сьогодні МОЗ України запропонує більш жорсткі умови карантину

Стовідсотково можуть заборонити будь-які масові заходи за участю понад 50 осіб навіть в зеленій зоні.

Більш жорсткі умови карантину Міністерство охорони здоров’я планує запропонувати на засіданні Кабміну сьогодні, 13 жовтня, щоб пригальмувати зростання захворюваності Covid-19 і знизити навантаження на лікарні.

Про це глава відомства Максим Степанов оголосив вчора в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV, пише ПІК.

За словами міністра, тиск на медичну систему через збільшення по наростаючій числа хворих постійно зростає, а кількість ліжок у лікарнях обмежена.

“На засіданні уряду будемо пропонувати більш жорсткі обмеження в нашій країні. Але без будь-яких локдаунов, без будь-яких речей, які будуть зупиняти економіку. Тому що ми розуміємо, що це зараз неможливо. Тобто другий локдаун просто неможливий в нашій країні “, – вважає Степанов.

Степанов навів статистику, згідно з якою зараз в лікарнях перебуває близько 20 тисяч пацієнтів з коронавірусом. Він уточнив, про які обмежувальні заходи тепер йдеться.

“Ми вважаємо, що потрібно повністю, стовідсотково заборонити будь-які масові заходи понад 50 осіб в зеленій зоні, більше 30 чоловік – в жовтій, 20 осіб – у помаранчевій і повністю – у червоній, якщо ми говоримо про адаптивне карантині”, – пояснив міністр.

Очільник МОЗ додав, що поки обмеження щодо кількості гостей на заходах не працюють.

Більш жорсткі умови карантину Міністерство охорони здоров’я планує запропонувати на засіданні Кабміну, сьогодні, 13 жовтня.

Читайте також:

На Івано-Франківщині за минулий тиждень на Covid-19 захворіли 25 учнів та 44 педагоги

Комп’ютерна томографія та рентген мають бути для хворих COVID-19 безкоштовними: очільник МОЗ

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено