Івано-Франківськ

Сніданки народів світу з ПІК: словацькі земякові пляцки

Час нового рецепту. Щосуботи знайомимось з популярними сніданками країн світу.

Сьогодні пропонуємо читачам ПІК рецепт одного з найшвидших сніданків Словаччини – земякові пляцки, або картопляні деруни.

земякові пляцки

Для приготування сніданку знадобляться наступні інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часника;
  • 1 кілограм картоплі;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 1 столова ложка майорану.

Для початку потрібно почистити картоплю та натерти її на середній тертушці. Потерту картоплю варто покласти в друшляк та дати рідині стекти. Потім в мисці змішати картоплю, дрібно порізані часник та цибулю, яйця, борошно, сіль, перець та майоран.

Отриману суміш необхідно поділити на 8 частин, скатати їх у кульки та приплюснути. Земякові пляцки варто обсмажувати з обох сторін до золотистої скоринки. Після обсмажування, деруни ліпше промокнути від зайвої олії серветкою. Смачного!

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено