Сьогодні пропонуємо читачам ПІК рецепт одного з найшвидших сніданків Словаччини – земякові пляцки, або картопляні деруни.
Для приготування сніданку знадобляться наступні інгредієнти:
- 2 яйця;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часника;
- 1 кілограм картоплі;
- 2 столові ложки борошна;
- 1 столова ложка майорану.
Для початку потрібно почистити картоплю та натерти її на середній тертушці. Потерту картоплю варто покласти в друшляк та дати рідині стекти. Потім в мисці змішати картоплю, дрібно порізані часник та цибулю, яйця, борошно, сіль, перець та майоран.
Отриману суміш необхідно поділити на 8 частин, скатати їх у кульки та приплюснути. Земякові пляцки варто обсмажувати з обох сторін до золотистої скоринки. Після обсмажування, деруни ліпше промокнути від зайвої олії серветкою. Смачного!
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте також: