Івано-Франківськ

В Україні затвердили умови прийому студентів на наступний рік

Встановлено обмеження кількості заяв, які вступник зможе подати на небюджетні конкурсні пропозиції (контракт) – загалом не більш ніж 30 заяв.

Умови прийому студентів на наступний рік затвердило та опублікувало Міністерство науки та освіти України.  Відповідно до документа основний етап вступної кампанії Умови прийому студентів на наступний ріку 2021 році відбудеться в липні.

Про це повідомляє ПІК з посиланням на Міністерство освіти і науки України.

5f88690f2c93c987726429Провести наступну вступну кампанію планують в липні 2021 року.

Це для того, щоб і вступники, і члени приймальних комісій мали час на відпочинок перед початком нового навчального року. Оскільки ще не відомо, як буде розвиватися ситуація з поширенням коронавірусу, майже всі вступники (у тому числі й на основі ОКР молодшого спеціаліста) зможуть подавати заяви на вступ в електронному вигляді.

“Для реєстрації електронного кабінету необхідно мати хоча б один сертифікат ЗНО та документ про повну загальну середню освіту, виготовлений в Україні з використанням фотополімерних технологій. Ми також плануємо зробити можливим подання документів на зарахування дистанційно: безпосередньо через електронний кабінет вступника з використанням електронного підпису”, – зазначає т.в.о міністра освіти і науки Шкарлет.

Про ЗНО

Для вступників на спеціальності гуманітарного та соціального спрямування обов’язковим залишиться ЗНО з української мови та літератури, вступники ж на інші спеціальності зможуть скористатися правом проходити тестування лише з української мови.

Як і минулих років, у наступному році вступникам на лікарські спеціальності («Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія») для того, щоб взяти участь у конкурсному відборі, потрібно буде мати щонайменше 150 балів із другого та третього конкурсних предметів. Однак ця вимога не буде поширюватися на тих, чий конкурсний бал буде вище 175. Обов’язковими предметами ЗНО для вступу на ці спеціальності буде українська мова та математика, а третім предметом вступник зможе обирати біологію, хімію або фізику.

Сертифікати ЗНО з української мови та літератури 2018-2020 рр. можна буде використовувати для вступу на всі спеціальності.

Читайте також:

17 жовтня: радять справляти весілля і не довіряти незнайомцям

Музичний дайджест 10-16 жовтня: Pororoka, Alice Change, ЯРРА та інші

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram


 

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено