Івано-Франківськ

У Тлумачі протест: вимагають випустити з-під варти Богдана Двояка та зняти з нього звинувачення у хабарництві

27 жовтня оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області затримали Двояка - голову Олешанської територіальної громади.

DSCN4387 scaled

У Тлумачі протест: близько сотні жителів Олешанської ОТГ прийшли під стіни адмінбудинку, аби підтримати новообраного голову Богдана Двояка, повідомляє ПІК.

То був хабар, чи підстава ?

122970403 360238212076200 4829877241374885548 n

Днями оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області Нацполіції спільно зі слідчими слідчого управління поліції області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури затримали чоловіка після одержання 500 доларів США неправомірної вигоди. Остаточні висновки чи був це хабар, чи «підстава», вирішить суд. На зібранні щодо підтримки голови ОТГ побувала журналістка ПІК.

DSCN4407 scaled

Близько 120 осіб з різних сіл Олешанської ОТГ, а це жителі сіл Олеша,  Соколівка, Будзин, Мостище, Одаїв, Суходіл Делева, Луг, Долина, Озеряни сьогодні вранці зібрлися біля місцевого ЦНАПу. Згодом із національними прапорами пішли до адмінбудинку РДА та районної ради. Під його стінами озвучили свої вимоги: випустити з-під варти Богдана Двояка та зняти з нього обвинувачення у хабарництві та виправдати. Люди не вірять, що їхній новообраний голова міг вимагати чи взяти хабар.

«Знаємо його як чесну та порядну людину. Він знав проблеми кожного жителя сіл об’єднаної громади. Ніколи не боявся простої роботи. Як треба було то й ставав з людьми дороги ремонтувати, прибирати села, рови копати. До кожного мав підхід, допомагав чи міг, у горі розраджував.  На керівній посаді він вже 15 років. То як думаєте,  за цей час ми могли зрозуміти, хто він і який? Якби був нечистий на руку, то хіба би ми допустили його далі керувати ОТГ, хіба би обрали?», – каже Галина Гнатюк, завідувачка клубом села Одаїв.

Кого вважають причетним до дискредитації?

У приміщення адмінбудинку люди не зайшли. Але вимагали зустрічі із очільником Тлумацької РДА Сергієм Гаєвським. Його, за словами жителів ОТГ,  вважають буцімто причетним до дискредитації Богдана Двояка.

DSCN4401 scaled

Іван Біланюк, житель ОТГ, зачитав звернення до президента України Володимира Зеленського, голови Верховної ради Дмитра Разумкова, прем’єр-міністра Дмитра Шмигаля, голови ОДА Віталія Федоріва. У звереннні зазначив, що пан Гаєвський ще до виборів начебто чинив адміністративний тиск на жителів ОТГ, змушуючи голосувати за конкурента пана Двояка, який був висуванцем від партії «Слуга народу». А коли вибори все таки виграв Богдан Двояк, то «за допомогою правоохоронних органів розіграли шоу».

До протестувальників Сергій Гаєвський не вийшов, бо від 29 жовтня 2020 року він перебуває у відпустці. На своїй Фейсбук сторінці він зазначив:

«… 1. Жодного відношення до затримання п.Двояка не маю. 2. Якщо він винен то суд поставить крапку в цій ситуації. 3. Ми всі боролися, щоб всі були рівні перед законом, тому тих, хто бере хабарі не виправдовую».

Протестувальники обіцяють повернутися

Протест у Тлумачі тривав недовго. Жителі Олешанської ОТГ десь через годину роз’їхалися по своїх домівках та пообіцяли повернутися, якщо їхню думку  не буде враховано. До речі, за пунктом 1 статті 11 «Загальної декларації прав людини:

«Кожна людина, обвинувачена у вчиненнi злочину, має право вважатися невинною доти, поки її винність не буде встановлена в законному порядку шляхом прилюдного судового розгляду, при якому їй забезпечують усi можливостi для захисту».

DSCN4405 scaled

Злата ЛЕМІШ

Фото Злати Леміш

Читайте також:

У Тлумачі переобладнали гараж на вбиральню: “подія року” (ФОТО)

22 тисячі за землю: на Прикарпатті посадовця “застукали” на хабарі (ФОТО)

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

 

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено