Івано-Франківськ

В ЄС можуть призупинити безвіз через скандальне рішення Конституційного Суду

В Європейському союзі стурбовані останніми рішеннями Конституційного Суду України щодо діяльності антикорупційних органів.

По-суті, це може стати підставою для тимчасового призупинення безвізу.

Про це йдеться у листі посла України при ЄС Миколи Точицького на адресу віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, текст якого має в розпорядженні “Європейська правда”, пише ПІК.

Як поки що неофіційно зазначають наші контакти, рішення Конституційного суду України No 13-р/2020, яке скасувало ключові антикорупційні повноваження НАЗК, кримінальну відповідальність за недостовірне декларування, є достатньої підставою для початку запуску Європейською Комісією механізму тимчасового призупинення дії безвізового режиму”, – йдеться у листі.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд за поданням 47 народних депутатів скасував статтю 366-1 Кримінального кодексу, якою передбачаєтьсявідповідальність за недостовірне декларування.

Також КС визнав неконституційними положення законів про перевірку е-декларацій чиновників і скасував право НАЗК перевіряти декларації та виявляти конфлікт інтересів.

Конституційний суд своїм рішенням позбавив Нацагентство з питань запобігання корупції доступу до державних реєстрів, необхідних для проведення спецперевірок декларацій кандидатів на керівні посади до органів влади.

Без цієї перевірки жоден керівник держоргану не може бути офіційно призначений.

28 жовтня через рішення КС Нацагентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено