Івано-Франківськ

Ще один тендер на 2 мільярди гривень “виграв Шевченко”: жорсткої конкуренції не було

З початку року Товариство з обмеженою відповідальністю «ПБС» виграло у тендерних процедурах 10,39 млрд гривень.

17 4 777x437 1

Тендер на 2 мільярди гривень виграло ТОВ “ПБС”. Ці кошти має освоїти на ремонті траси Долина-Хуст, передає ПІК з посиланням на НАШІ ГРОШІ.

Служба автомобільних доріг у Закарпатській області уклала договір з ТОВ «ПБС» («Проєктування. Будівництво. Сервіс» – ред.) вартістю 384,35 млн гривень на поточний середній ремонт автодороги державного значення Р-21 Долина – Хуст на ділянці км 96+076 – км 112+000, пишуть НАШІ ГРОШІ з посиланням на повідомлення у системі «Прозорро».

“За договором підрядник має завершити роботи до кінця 2021 року. Загалом на ремонт різних ділянок цієї траси фірма отримала підряди на 1,96 млрд грн.”, – йдеться у повідомленні.

НАШІ ГРОШІ зазначають, що окрім ТОВ «ПБС» у тендері брали участь ТОВ «ШБУ  77» та консорціум «Новий вік-Захід».

Останнього не допустили до тендеру через  недоліки в його тендерній документації. Цей учасник не надав копії паспортів  зазначених у довідці 152 працівника,  а також не надав додатків до договору оренди, що є «його невід’ємною  і складовою частиною».  Недоліки у встановлений термін «Новий вік-Захід» не усунув, тому  не був допущений до торгів.

За мінімальної конкуренції на аукціоні ціна зменшилась лише на 4%.

В договорі сторони не вказали вартість будівельних матеріалів, що складає до 80% в ціні контракту на ремонт автодороги.

Останній раз «ПБС» оприлюднювало ціни на будівельні матеріали в тендері з САД у Івано-Франківській області. Тоді у договорі від 19 жовтня на капремонт ділянки М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка були зазначені завищені ціни на асфальт та щебінь.

Для ТОВ «ПБС» це дванадцятий тендер, виграний з початку року у САД в Закарпатській області. Та третій безпосередньо на трасі Р-21 Долина – Хуст, що місцева САД провела протягом останнього місяця. Четвертий аукціон на цій трасі «ПБС» виграло в межах сусіднього регіону на 746,49 млн гривень у САД  в Івано-Франківській області.

За останніми двома тендерами 12 та 13 жовтня сторони повідомили про намір укласти договір. В трьох з чотирьох підрядів «ПБС» на трасі Долина – Хуст аукціон відбувався за мінімальної кількості учасників,  вартість контрактів зменшувалась не більше ніж на 4-6%, ціна чотирьох контрактів сумарно склала 1,96 млрд гривен.

Довідково: ТОВ «ПБС» заснувала в березні 2004 року в Івано-Франківську Іванна Непік, статутний капітал компанії  складає  6,02 млн гривень. Іванна Непік раніше працювала на курорті «Буковель» Ігоря Коломойського. В той час директором «Буковелю» був Олександр Шевченко.

Він брав участь у виборах депутатів до Івано-Франківської обласної ради від партії «За майбутнє» бізнес-партнера Коломойського Ігоря Палиці, що відбулись 25 жовтня.

Майже щодня, пишуть НАШІ ГРОШІ, Олександр Шевченко на своїй сторінці у Facebook  публікує пости з фотографіями дорожніх підрядів «ПБС». В цих дописах він інформує, де його «команда почала роботу» та дякує платникам податків «за відновлення інфраструктури України».

З початку року ТОВ «ПБС» виграло тендерів на 10,39 млрд гривень. Нещодавно ТОВ «ПБС» виграло тендер на 2 мільярди. Ці кошти має освоїти на ремонті трасі Долина-Хуст.

  • Фото ілюстративне.

Читайте також:

В Україні з’являться приватні автодороги: список

В Івано-Франківській області починають ремонт дороги Долина – Хуст

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено