Івано-Франківськ

Президентські вибори у США: хто лідирує та коли чекати результатів

3 листопада у Сполучених Штатах Америки розпочалися президентські вибори.

Вибори у США: у деяких штатах дільниці відкрилися ще опівночі. Першими запрацювали виборчі дільниці у штаті Нью-Гемпшир – там голосування розпочалося ще о 7 ранку за Києвом.  В інших штатах дільниці відкриватимуться після 13 години за київським часом – залежно від часової зони. Про це пише ВВС.

У США розпочалися президентські вибори. Коли чекати на результати

За даними CNN, у місті Діксвілл-Нотч, яке відкрило президентські вибори в США, Джо Байден отримав п’ять голосів, а Дональд Трамп – нуль. Голосування завершилося вже через кілька хвилин після початку, стільки ж тривала обробка бюлетенів.

Сусіднє місто Міллсфілд також відкрило свої дільниці і там вже переміг Трамп – 16 голосів, за Байдена – 5 голосів.

Цьогорічні вибори є знаковими, оскільки через пандемію коронавірусу майже 100 мільйонів громадян США вже проголосували достроково (понад 64 мільйони зробили це поштою). Це рекордний показник в історії американських виборів – фактично, свій голос уже віддали 40% усіх громадян, які мають таке право, і 72% тих, хто голосував на попередніх виборах.

 Нагадаємо, що згідно з останніми опитуваннями, більшу підтримку та симпатію американців (52%) має демократ Джо Байден, тоді як за чинного президента Дональда Трампа готові проголосувати 44% виборців.

Проте варто зауважити, що робити висновки з огляду на ці цифри зарано, оскільки в реаліях американської виборчої системи переможцем виборів не завжди стає кандидат, який набрав просту більшість голосів. Вирішальними є голоси не виборців, а колегії виборників. Це представники штатів, які зобов’язані проголосувати так, як більшість його жителів. При цьому кількість виборників у кожному штаті залежить від чисельності його населення.

До слова, формально результати голосування мають бути оголошені до 8 грудня, але на практиці вони зазвичай стають зрозумілими вже упродовж максимум кількох днів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено