Івано-Франківськ

На Івано-Франківщині судять чотири організовані злочинні групи, – СБУ

На Прикарпатті шістнадцяти особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів у складі організованих злочинних груп.

На початку року оголошено підозру організатору нарколабораторії з вирощування і переробки канабісу та двом його поплічникам. Той факт, що правоохоронцям вдалося довести наявність злочинного плану, встановити розподіл функцій в угрупованні, дозволяє винести суворіше покарання за результатами судового розгляду. Максимальний термін позбавлення волі за чотирма інкримінованим зловмисникам статтями становить 12 років. Уже засуджено тринадцять чоловік, які працювали на наркоділків.

Організатору та чотирьом співучасникам масштабного незаконного виробництва контрафактної горілчаної продукції оголошено про підозру у вчиненні злочинів у складі організованої групи у лютому. Під час обшуку у них вилучили понад 6 тисяч літрів спирту та майже 2 тисячі літрів алкосурогату під виглядом відомих брендів. Небезпечний для здоров’я контрафакт ділки збували на Івано-Франківщині та Закарпатті. Справа розглядається у суді.

Гральні заклади у райцентрі на Івано-Франківщині приносили організаторам майже 1,2 мільйона гривень щомісяця. Під час обшуку правоохоронці вилучили у них понад 260 тисяч гривень у різній валюті та гральне обладнання. Наприкінці березня трьом фігурантам повідомлено про підозру у зайнятті гральним бізнесом, вчиненому організованою групою. Обвинувальний акт скеровано до суду.

13 жовтня повідомлено про підозру у вчиненні злочину в складі групи організатору нарколабораторії з виготовлення психотропів та чотирьом його спільникам. За один «виробничий» цикл учасники міжрегіонального наркоугруповання з Івано-Франківщини і Львівщини виготовляли екстазі та амфетамін на більше ніж 1 мільйон гривень. Під час обшуків у них вилучили гроші, отримані від злочинної діяльності, психотропні препарати та галюциногенні наркотики: амфетамін, екстазі, ЛСД, псилоцибінові гриби, канабіс.

Документування, припинення і досудове розслідування цих злочинів проводила Служба безпеки України спільно з ГУ НП та ГУ ДФС області за процесуального керівництва прокуратури.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено