Івано-Франківськ

На Прикарпатті 95 тисяч людей отримують субсидії

В порівняння із минулим роком кількість, тих хто отримує субсидію збільшилася.

91 тисяча домогосподарств отримують субсидії у готівковій формі через відділення банків та “Укрпошти”. Решта – безготівково на рахунки надавачам житлово-комунальних послуг. Про це сьогодні, під час онлайн-брифінгу під керівництвом заступниці голови ОДА Світлани Онищук, повідомила заступниця директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Галина Сеник, пише ПІК.

Також пані Галина нагадала прикарпатцям умови призначення субсидій, а також обмеження щодо їх отримання.

“Перепоною для отримання субсидії є опалювальна площа житлового приміщення, яка перевищує 120 кв. метрів для квартири і 200 кв. метрів для індивідуального будинку, придбання транспортного засобу, будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку”, – зазначила Галина Сеник.

Не нададуть субсидію також, якщо оплати послуги (одноразово) з будівництва, ремонту квартири (будинку) або транспортного засобу, крім медичних, освітніх, житлово-комунальних послуг у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами на суму, яка на дату купівлі (оплати) перевищує 50 тисяч гривень.

Крім того, за словами Галини Сеник, субсидія не призначається сім’ям, у складі яких є непрацюючі люди працездатного віку, або особи, які понад 60 днів перебували за кордоном. Заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг теж не дає права на призначення субсидії.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено