Івано-Франківськ

На Городенківщині Василина Бабій відсвяткувала 100-літній ювілей (ФОТО)

Василина Бабій - мешканка села Серафинці нещодавно відсвяткувала 100-літній ювілей

Жінка є найстаршою жителькою свого села. Про це пише Голос України, передає ПІК.

За своє столітнє життя Василина Бабій і набідувалася, і пізнала радість материнства(народила троє дітей), а ще дуже любила читати…

На Городенківщині Василина Бабій відсвяткувала 100-літній ювілей (ФОТО)

Жінка усе життя прожила з Богом, у постійних молитвах. У школі вчилася добре. Мали дванадцять моргів землі, то в полі працювала, і худобу пасла, і в пана підробляла.

“Пережили голод воєнних і післявоєнних років. Пекли хліб із доброї муки та продавали, а самі їли з вівса або макух. І так виживали. А голод був такий, що до нас ходили жебрати “басараби” (Серафинці — село на межі з Буковиною. — Авт.), і їх не раз находили мертвими під мурами”, — пригадує  пані Василина.

Праця працею, та понад усе жінка любила читати. Скільки тих книжок за життя перечитала!.

“Останні місяці ослабла, важко читати. І то велика втрата для мене. Читання багато дає людині. Воно розвиває, шліфує розум і свідомість, дає роботу мозку, а від нього і силу тілу”, – каже ювілярка.

Василина Бабій тішиться, що має шість внуків та вісім правнуків.

“Хто міг подумати, що я так дожию. Хоч ніколи і не відпочивала: все робила та й робила, спокою не було. Добре, що додають пенсію. Більшу частину віддаю на потреби родини, яка мене обходить. І так добре, бо що сама робила би”, – зазначає жінка.

За словами, сина ювілярки Василя, пані Василина із роду довгожителів: “Її неня прожила 95 років, сестра Марія — 90, а сестра Ганна — 98. Найстаршим після мами в Серафинцях є 96-літній Ярослав Бачинський, далекий родич. Ми всі в родині вдячні Господу за нашу маму Василину. Вдячності нас навчила мама, яка щось більше, ніж ми, побачила в житті”.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено