Івано-Франківськ

З Польщі в Україну везуть картоплю на продаж: чому це почалося

Початок імпорту картоплі в період, коли картоплесховища заповнені вітчизняною продукцією, є дуже неприємним сигналом.

a57dc08efaeb12888b926b1bbf51deec M

Україна почала імпортувати картоплю з Польщі при тому, що українські картоплесховища заповнені вітчизняною продукцією, повідомляє Агробізнес Сьогодні, пише ПІК.

Як зазначають аналітики EastFruit, на сьогодні ціни на картоплю в Україні у двічі вищі, ніж у Польщі. Більш того, ряд великих українських виробників почали підвищувати відпускні ціни на продукцію, пояснюючи це меншим урожаєм, ніж у 2019 році.

«Зараз оптові ціни на картоплю в Україні на 40% нижчі, ніж в той самий час минулого року, що, на думку картоплярів, несправедливо», – вважає економіст продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.

За його словами, в ЄС вже зібрали картоплі на кілька мільйонів тонн більше, ніж регіон може спожити. Через низькі ціни на європейську продукцію Україна навряд чи зможе уникнути чергового стрибка імпорту.

«Початок імпорту картоплі в період, коли картоплесховища заповнені вітчизняною продукцією, є дуже неприємним сигналом. Можливо, українським фермерам доведеться теж знижувати ціни на свою продукцію, а значить, вони недоотримають кошти для розвитку виробництва в наступному році», – наголошують в повідомленні.

Читайте також:

Оцінка експерта: чому подорожчав цукор і як можна запобігти цьому

Оцінка експерта: на Франкіщині є зерно, елеватори та млини. Будемо з хлібом

Оцінка експерта: Чи виникла повінь на Прикарпатті через вирубку лісів? (АНАЛІТИКА, ІНФОГРАФІКА)

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено