Івано-Франківськ

Як прощалися у Львові з Романом Віктюком (ФОТО, ВІДЕО)

Віктюк служив театру і був українським та російським театральним актором і режисером, народним артистом України (2006) та народним артистом Росії (2009).

image 4

Прощалися у Львові з Романом Віктюком сьогодні, 23 листопада. Помер митець в лікарні у Москві 17 листопада 2020 року.

Прощання з  режисером-постановником близько 250 вистав Романом Віктюком сьогодні вібувалося  у Львівському Першому театрі, куди  прийшли численні шанувальники, колеги та друзі покійного, повідомляє “Укрінформ”, пише ПІК.

“Це дуже велика втрата в аспекті Україна – світ. Він всесвітньо відомий режисер і всюди при нагоді підкреслював, що саме український творець, і таким чином про Україну знали інші і цінували нашу культуру”, – розповів друг і режисер Романа Віктюка Сергій Проскурня.

Сьогодні врані труну з тілом Романа Віктюка розмістили на сцені Першого театру і кожен бажаючий до 13:00 (за київським часом). Кожен міг проводити в останню путь артиста і висловити співчуття родині.

“У Москві в п’ятницю було дуже масштабне і важке прощання, бо там його актори і дуже близькі люди. До Львова його привезли в суботу ввечері на спеціальній машині. Про те, що прощання пройде в Першому театрі сім’я вирішила одноголосно, адже саме тут починалася його кар’єра , перші спектаклі, це його сцена, він тут творив “, – розповів Борис Віктюк, племінник режисера.

Після прощання в Першому театрі  відбулося відспівування і молитовний чин в Церкві святого Андрія. А о 15:00 – церемонія похорону на Личаківському кладовищі. За заповітом, Романа Віктюка поховали в сімейному склепі, де покояться його батьки.

Ставлення до Романа Віктюка у Львові неоднозначне. Багато краян не прощають йому Москву.

Читайте також:

Помер український режисер Роман Віктюк

Щоб виконувати місію. Франківський священник став блогером під час лікування від коронавірусу

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено