Івано-Франківськ

Щоб виконувати місію. Франківський священник став блогером під час лікування від коронавірусу

Вже три роки отець служить на парафії Архистратига Михаїла у селі Козина Тисменицького району.

125232614 5021620294529923 6565567606027129034 n

“Ламаю стереотипи про Церкву. Мотивую притчами. Онлайн молитва на вервиці о 21:00. Хто спить, той не грішить”, – такий опис профілю франківця отця Івана Гнатюка в Інстаграмі.

Чому створив блог, про що розповідає своїм підписникам та чи стикається із критикою священник розповів для читачів ПІК.

Вже три роки отець служить на парафії Архистратига Михаїла у селі Козина Тисменицького району. Нещодавно він захворів на коронавірус, тож довелося лікуватися вдома. Самоізоляція посприяла створенню блогу про духовність в Інстаграмі.

“Для мене було важко не служити Літургію у храмі, хоча я включав прямі трансляції з нашого Архикатедрального собору та з Києва. Зрозумів, що ситуацію можна використати на краще. Створив блог, щоб й тут виконувати свою місію – доносити Слово Боже до людей, які теж не можуть піти до церкви. Просвітництво онлайн також корисне заробітчанам, яким бракує рідної церкви, рідного слова”, – пояснив отець.

У блозі священник розповідає про своє життя, мотивує притчами, пояснює значення релігійних свят та подій, рекомендує духовні фільми та книги, а також відповідає на запитання підписників. Теми для дописів інколи підказують читачі.

“Мене запитують про подружнє життя, стосунки з рідними, забобони. Нещодавно питали про обручки. Кажуть, що мають бути гладеньким, без гравіювання. Але я заперечую, бо колись люди не мали коштів, робили обручки з будь-якого металу, навіть вирізали з п’яти копійок. Бог і такі благословляє. Головне, щоб вони були”, – прокоментував отець Іван.

На блог підписалися вже більше 11 тисяч людей. Серед них є греко-католики, православні, протестанти та атеїсти. Розповідають про його сторінку й деякі блогери. Про це їх попросив отець Іван, а вони безкорисливо погодилися.

124708643 1779178808924324 1067266610473294153 n

Зазвичай священник отримує схвальні відгуки, але й кілька разів натрапляв на гнівні коментарі. Пригадує, як близько пів року спілкувався із атеїстом. Чоловік заперечував користь від перебування у церкві та інше. Іван Гнатюк терпляче відповідав на його повідомлення, які з часом ставали “м’якшими”. А якось впізнав коментатора серед учасників Служби Божої.

“Я розвінчую стереотипи про церкву. Наприклад, кажуть, що у храмі людина тільки молиться. Та насправді людина там живе. У нас діють різні гуртки, спільноти, літні табори. Тут людина відчуває радість. Церква вчить не тільки молитися і каятися, а й бути веселим. Я навіть у блозі написав “хто спить, той не грішить”, бо почуття гумору важливе. Людина хоче бути щасливою, а гумор приносить радість , – пояснює отець Іван.

Час від часу священник робить читачам подарунки.

“Кожен хоче щось виграти, найчастіше машину чи айфон. Я вирішив теж щось подарувати, але не те, що модно, а те, що корисно. Підписники вже отримали духовну літературу,  а тепер я дарую образ”, – додав франківець.

125183616 741675086560034 3433177461142633643 n

Серед планів у блогера розвивати блог в Інстаграмі, створювати змістовні відео для Ютуб-каналу, а також ділитися тематичною музикою у Телеграмі.

“Людина планує, а Бог керує. Буду працювати, щоб Слово Боже було живе, а люди більше пізнавали Христа”, – поділився Іван Гнатюк.

Посилання на блог – https://instagram.com/hnatiuk_ivan?igshid=84ignblwsn3q

Марія Гурецька.

Читайте також:

Прикарпатець в Канаді: про церкву, еміграцію та допомогу сиротам

Допомагаємо хворим діткам, щоб подарувати батькам надію, – гуцульська волонтерка Юлія Таринська

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено