Івано-Франківськ

Обман через Інтернет: у Калуші два випадки шахрайства за добу

Прикарпатські поліцейські застерігають: будьте обачними при онлайн-покупках.

7F6CD3DF ED78 481D B942 3D921830A7B8 w1200 r1

Обман через Інтернет стає, на жаль, непоодиноким явищем. Два факти шахрайства, пов’язані з купівлею товару через Інтернет, зареєстрували минулої доби поліцейські Івано-Франківщини, повідомляє поліція області, пише ПІК.

Люди здійснили передоплату за товар, проте його не отримали та гроші їм не повернули.

“Один із потерпілих, 22-річний калушанин, на одному із Інтернет-сайтів знайшов оголошення про продаж мобільного телефону. Зв’язався з продавцем, обговорили усі деталі. Співрозмовник пообіцяв надіслати товар після оплати. Прикарпатець перерахував на рахунок шахрая близько 6 600 гривень, після цього останній вимкнув свій телефон”, – йдеться у повідомленні поліції.

Аналогічний випадок трапився ще з одним калушанином.

“19-річний хлопець перекинув інтернет-продавцеві 12 тисяч гривень за ноутбук. В результаті нічого не отримав і гроші втратив”, – додають у поліції.

Відомості за обома фактами внесено до ЄРДР за статтею 190 ККУ – шахрайство. Правоохоронці вживають заходів щодо розкриття злочинів, а також застерігають від таких афер жителів області.

Правоохоронці радять: якщо купуєте товари через спеціалізовані сайти в Інтернет-мережі, намагайтесь уникати попередньої сплати за покупку. Оплату робіть  після фактичного прибуття вашого товару.

Читайте також:

Мешканець Прикарпаття хотів вивезти дочку до Італії за підробленим документом

На Коломийщині затримали негідника, який викрав у жінки сумку

 Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено