Івано-Франківськ

В Україні стартував “ялинковий базар”: скільки цього року коштує “живе” дерево

В Україні лісові господарства мають намір заготовити до 500 тисяч ялинок.

t 1 novorichna ialinka

Цього року найбільше ялинок буде заготовлено не в гірських районах, а на рівнині. До речі, в Карпатах планують зрубати найменше дерев – всього 60 тисяч. Про це повідомляє Державне агентство лісових ресурсів України, пише ПІК.

“Головні атрибути новорічних свят були вирощені підприємствами галузі на спеціально відведених для цього плантаціях”, – зазначає голова Держлісагентства Василь Кузьович.

 За словами Василя Кузьовича, окрім заготівлі новорічних дерев на спеціальних плантаціях, заготівля новорічних ялинок проходить у формі рубок догляду за насадженнями, коли прибираються такі, які відстали в рості дерева, а не по типу “що впаде в око, то і зрубав”. На кожну ялинку є спеціальний дозвіл.

Щодо вартості новорічних ялинок, то деякі державні підприємства залишили ціни на рівні минулого року, а якщо десь і підняли, то сталося це в силу інфляційних процесів.

“До майбутнього Нового року відпускна гуртова ціна за одне дерево становитиме в середині 75 гривень. Ялинка від 1 до 2-х метрів буде відпускатися лісгоспами за ціною від 47 до 120 грн. Лісові красуні висотою від 2 до 3 метрів підприємства, підпорядковані Держлісагентству України, реалізують в межах 150 гривень”, – додає Василь Кузьович.

До слова, купувати радять тільки так звані “легальні” ялинки, оснащені захисними бирками для електронного обліку, які унеможливлюють обіг дерев, отриманих злочинним браконьєрським шляхом. Бирка зі штрих-кодом містить інформацію про походження деревця.  Кожен покупець з власного смартфона може перевірити, звідки ялинка, яка прикрашатиме його оселю на Новий рік. Для цього потрібно зайти на сайт yalіnka.info та ввести номер бирки.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено