Івано-Франківськ

Коли буде пік коронавірусу та його закінчення в Україні: прогноз від МОЗ

Тритижневий локдаун в Україні зменшить кількість заражень коронавірусом.

181182 b

Пік заражень на коронавірус в Україні очікують від середини січня до середини лютого. Тенденція до зниження інфікування COVID-19 може початися наприкінці лютого 2021 року.

Про це сказав в.о. очільника Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України Ігор Кузин в інтерв’ю виданню “Ліга.Life”.

Розрахунки показують, що пікові періоди захворюваності припадуть на середину січня і триватимуть десь до середини лютого. За різними математичними моделями, міжнародними зокрема, природній спад захворюваності на коронавірусну хворобу очікується не раніше лютого 2021 року“, – заявив він.

З його слів, зважаючи на щоденну статистику заражень на коронавірус, локдаун в Україні неминучий. Наразі розглядається кілька його сценаріїв.

Але, у ЦГЗ вважають, що найкращий результат покажуть обмеження тривалістю три тижні. Тоді у разі дотримання заборон можна очікувати до мінус 80% випадків коронавірусу щоденно.

Якщо кажемо про двотижневий карантин і коротший, то його ефективність – мінус 20-40% випадків захворювання щоденно“, – пояснив Кузин.

До слова, на Прикарпатті від початку епідемії на коронавірус захворіла 1371 дитина.

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено