Івано-Франківськ

Експерт прогнозує: що буде з доларом в Україні у 2021 році

З прогнозом - директор з наукової роботи Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Вероніка Мовчан.

59ba8a136c789

Експерт прогнозує: курс гривні стосовно основних валют за підсумками 2021 року особливо не зміниться, проте протягом року можливі його коливання.

Про це сказала сьогодні під час прес-конференції  в Києві директор з наукової роботи Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Вероніка Мовчан, пише ПІК з посиланням на повідомлення УНІАН.

“Політика Національного банку, попри зміну керівництва, з точки зору макроекономічної стабільності залишається досить помірною. Ми не бачимо великих змін у цій сфері, тому це теж непогано. Плюс повернення інтересу до України, швидше за все, означатиме, що ми не очікуємо різкої девальвації. Навпаки – може бути знову коливання в бік ревальвації, потім девальвації”, – сказала експерт.

Вона підсумувала, що за результатами року “ми швидше за все збережемо той курс, який бачимо зараз, хоча в середині року можуть бути коливання”.

Сьогодні ж, 21 грудня 2020 року, тиждень на міжбанку почалася з різкого подорожчання долара. Його курс підскочив відразу на 18 копійок, і торгівля завершилася на 28,15-28,22 грн / $. Каси зреагували на це блискавично, і навіть з запасом. Експертне середовище вважає, що курс долара злетів через коронавірус-мутант і бюджетні виплати українським підприємствам.

Читайте також:

Українців інформують, якими будуть пенсії, зарплати і субсидії в 2021 році

Куди звертатися за субсидією, якщо ліквідують ваш район: Прикарпаття

Ваш гороскоп на тиждень: 21-27 грудня

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено