Івано-Франківськ

Що відомо про новий штам коронавірусу: пояснення експертів

Спосіб боротьби з інфекцією не змінився.

731fac4 1

Новий штам COVID-19 міг з’явитися у Великій Британії ще у вересні 2020 року. Водночас до середини листопада він поширювався досить повільно.

Про це йдеться у заяві британської Служби громадської охорони здоров’я, пише ПІК із посиланням на ТСН.

Мутований коронавірус “VUI – 202012/01” передається легше, аніж його попередники, втім, немає доказів того, що він збільшує ймовірність важкого перебігу захворювання чи смерті. Зазначається, що дослідження у цьому напрямку тривають.

Водночас спосіб боротьби з інфекцією залишається таким же: потрібно уникати тісного контакту з іншими людьми.

Мийте руки, носіть маску, тримайтеся на відстані від інших та зменшуйте соціальні контакти“, – наголосили британські фахівці.

Вперше пов’язані із новим штамом випадки зараження коронавірусом у Великій Британії виявили наприкінці листопада, коли експерти охорони здоров’я намагалися зрозуміти, чому рівень захворюваності в Кенті не зменшується попри загальнонаціональні обмеження.

Потім ми виявили кластер пов’язаних з цим варіантом випадків, що швидко поширювався в Лондоні та Ессексі“, – йдеться у повідомленні.

У Службі громадської охорони здоров’я додали, що поки не мають доказів того, що розроблена компаніями Pfizer та BioNTech вакцина від COVID-19 не захищає від нового штаму. Лабораторні дослідження у цьому напрямку наразі є пріоритетними.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено