Івано-Франківськ

У Ватикані прокоментували моральність використання вакцин від коронавірусу

Конгрегація віровчення оприлюднила "Заувагу щодо моральності використання деяких вакцин анти-Covid-19", затверджену Святішим Отцем.

У Ватикані висловилися щодо “моральності” деяких протиковідних вакцин. Про це йдеться на сайті Івано-Франківської Архієпархії, пише ПІК.

У Ватикані висловилися щодо "моральності" деяких протиковідних вакцин.

У випадку, якщо не існує альтернативного доступу до “етично бездоганних” вакцин, “морально прийнятним” є використання вакцин проти Covid-19, в розробці та виробництві яких використовувалися клітинні лінії, що походять з абортованого плоду.

“Однак, це жодним чином не повинно сприйматися як моральне схвалення використання таких клітин, а на розробниках, виробниках і владі лежить обов’язок дбати про те, щоб були доступними етично прийнятні вакцини”, – йдеться у оприлюдненій заувазі.

“Морально дозволене використання цих типів вакцин”, з огляду на особливі обставини,”не може становити в собі легітимізацію, навіть непряму, практики аборту та передбачає неприйнятність цієї практики з боку тих, які до них вдаються.

Тому, дозволене використання цих вакцин не включає і не повинно жодним чином включати “моральне схвалення використання клітинних ліній, що походять з абортованих плодів”.

А тому, як від фармацевтичних компаній, так і від урядових медичних структур, вимагається “виробляти, затверджувати, розповсюджувати та пропонувати етично прийнятні щеплення, які не створюють проблем сумління ні медпрацівникам, ні щеплюваним особам”.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено