Івано-Франківськ

Як створити Різдвяного дідуха: у Городенці провели майстер-клас (ФОТО)

Захід відбувся в «Арт-студії» центральної районної бібліотеки.

IMG 20201223 111948 600x400 1

У Городенці, в «Арт-студії» центральної районної бібліотеки провела майстер-клас з виготовлення Різдвяного «дідуха» талановита майстриня з соломоплетіння, завідувачка клубу с. Корнів Марія Гончар, повідомляє Городенківська РДА, пише ПІК.

“Зацікавлена публіка з захопленням спостерігала за роботою  мисткині. Директорка книгозбірні Марія Підлеснюк представила гостю присутнім, розповіла про традиції та атрибутику Різдва, побажала пані Марії подальших творчих здобутків у виготовлені оригінальних солом’яних виробів”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначають, що Різдвяний «дідух» – українська різдвяна прикраса, символ урожаю, добробуту, багатства, оберега роду.

Дідуха робили з першого зажинкового чи останнього обжинкового снопа. До хати його вносили напередодні Різдва. Після обходу обійстя урочисто заносили до хати необмолочений пшеничний чи житній сніп, що спеціально зберігали від часу обжинків.

У народі цей святковий сніп називали «дідом», «дідухом», «колядою», «колядником». Свою обрядову роль він виконував упродовж усіх Різдвяних свят.

Читайте також:

Оцінка експерта: Що таке щастя і де його шукати

Прикарпатські поліцейські супроводили породіллю

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено