Івано-Франківськ

Блаженніший Святослав: “Вакцинації не потрібно боятися”

Глава УГКЦ зауважив, що часто люди плекають свої уявлення і забобони, які не мають нічого спільного з релігійним життям.

Блаженніший Святослав зазначив, що саме вакцинація є одним із можливих способів запобігання поширенню хвороби. Про це Святослав сказав в інтерв’ю “5 каналу”  відповідаючи на питання про допустимість чи недопустимість вакцинації, повідомляють на сайті Івано-Франківської Архієпархії.

Блаженніший Святослав зазначив, що саме вакцинація є одним із можливих способів запобігання поширенню хвороби.

“Очевидно, що питання безпеки чи ефективності вакцини є в межах компетенції медиків. Жоден релігійний діяч не повинен входити в цю компетенцію. Коли йдеться про сприйняття вакцинації як явища, то в цьому немає жодних релігійних причин, щоб оминати вакцинацію. Сьогодні всі світові лідери, зокрема Святіший Отець і Патріарх Варфоломій, висловилися в унісон, що потрібно вакцинуватися. Бо це один з можливих способів запобігання цієї хвороби”, ‒ пояснив Глава Церкви.

На його переконання, минулий рік навчив усіх християн відрізняти головне від другорядного. Ми навчилися розрізняти, що є змістом нашої віри, а що – тимчасовими формами, як її переживати. Ті форми можуть змінюватися, бо змінюється життя. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено