Івано-Франківськ

Прикарпаття: огляд головних подій тижня (25.01-31.01) – ФОТО

Нові "газові" протести, різке зростання кількості хворих на ковід, одіозні кандидати у парламентарі та чиновники-футболісти звідусіль.

огляд головних подій тижня

Прикарпаття: резонансні новини від нашого видання, які ви могли пропустити протягом тижня – читайте в огляді ПІК.

ТАРИФИ 

P1310866 scaled 1

  • Поступки влади та нові вимоги споживачів

Враховуючи чисельні зверення громадян  НКРЕКП пішов на поступки та 14 операторів знизили тарифи на розподіл газу. Зокрема, тарифи були переглянуті для ПРАТ «Гадячгаз», АТ «Закарпатгаз», АТ «Івано-Франківськгаз», АТ «Лубнигаз», ПрАТ «Мелітопольгаз», АТ «Миколаївгаз», АТ «Полтавагаз», ПрАТ «Тернопільгаз», АТ «Тисменицягаз», ПрАТ «Уманьгаз», АТ «Харківгаз», АТ «Чернівцігаз», ТОВ «Газовик».

Нагадаємо, що раніше вище керівництво України дослухалося до вимог населення щодо ціни на кубометр голубого палива та повернуло 6.99 грн за кубометр. Але у людей визріли нові вимоги.

  • 4 гривні за куб газу – реально?

Минулої середи відбулася акція протесту у Франківську: вимагали газ для населення по 4 гривні за куб, а алектроенергію по 60 коп/квт.  При цьому мітингувальники погрожували походом на Київ, якщо регіональна влада не дослухається до їхніх вимог.

P1310894 scaled

Аргументація низьких цін на енергоресурси була від людей такою:

“Тому що ми, згідно ст. 13 Конституції України, є власниками надр. І все,  що видобувається з надр – це народне майно, наше багатство. Люди мають платити тільки за його вибодуток та розумну ціну за транспортування. Ми вже передавали свої розрахунки голові  Івано-Франківської ОДА, щоб він направив їх Президентові, Верховній Раді, Кабінет міністрів України. Так ось, ціна на газ має бути максимум 4 гривні  та 60 копійок за кіловат електроенергії без жодних лімітів”.

ПАНДЕМІЯ 

  • Прикарпаття жахливо перше

У період різдв’яно-новорічних свят головний санітарний лікар області Руслан Савчук прогнозував збільшення інфікованих коронаврусом, оскільки особисто спостергав, що люди були без захисних масок на масових заходах, не дотримувались соціальної дистанції. На жаль, прогноз збувається.

Станом на вчора, 30 січня, за добу на Прикарпатті зареєстрована найбільша в Україні кількість підтверджених випадків COVID-19. У антилідерах були: Івано-Франківська (412 нових випадків, 6 – летальних, 170 – одужали), Львівська область (353 нових хворих), м. Київ (341), Дніпропетровська область (335) та Київська (325).

Нагадаємо, що у грудні захворюваність на коронавірус знижувалась на Прикарпатті до 66 нових випадків хвороби за добу.

ВЛАДА

  • Похід у мери замість брата

Минулої неділі у Болехівській ОТГ відбулися вибори міського голови замість обраного 25 жовтня 2020 року Назарія Іваніва. Він відмовився від посади, бо став депутатом обласної ради. Натомість вирішив, що головою громади може стати його брат Роман.

140586347 1344225285913206 5273285375871744757 o scaled

Назарій відкрито підтримував брата, та перемогти Роману не вдалося. Брошнів-Осаду очолив підприємець Тарас Манорик(на фото в центрі).

c91a179ca909c46b scaled

Пан Манорик набрав на 641 голос більше Іваніва. За посаду голови об’єднаної територіальної громади боролися троє кандидатів Роман Іванів, Тарас Манорик та Богдан Мельник.

  • Звільнилося місце нардепа. Обиратимуть нового

Ветерана АТО Марусю Звіробій 29 січня офіційно висунули кандидаткою в нардепи по округу на Прикарпатті.

Кандидатуру особисто підтримав Петро Порошенко.

poroshenko prizval politsily 38 main

Марусю Звіробій (справжнє ім’я Олена Самбул) обиратимуть на місце надвірнянського екснардепа Зіновія Андрійовича, який відмовився від роботи у Верховній Раді. Партія “Європейська солідарність” офіційно висунула її кандидатом в одномандатному виборчому окрузі №87 (Івано-Франківська область).

Нагадаємо, що до складу округу №87 входять місто Яремче, а також ( за старим поділом) Надвірнянський район, частини Богородчанського (окрім сіл Саджава, Космач, Кричка та всього що на південний захід від них) і Коломийського (Отинійська селищна рада, Струпківська, Угорницька, Виноградська та Воронівська сільські ради) районів.

Через день, зо січня, стало відоме ім’я першого опонента Марусі.

144739294 727868154598683 3722753215668746244 o scaled

Мешканець Надвірної, який раніше працював в уряді Михайло Ноняк, першим пішов до ЦВК реєструватися кандидатом в нардепи від Прикарпаття.

38-річний Ноняк закликав опонентів-патріотів до чесної боротьби та зауважив, що парламент – не цирк, не сцена, не кіно і навіть не трибуна для тих, хто має гарні ідеї. Він потребує патріотів та професіоналів.

  • Як людей у владі роблять волонтерами 

Люди у місцевій владі сидять без зарплати: така доля спіткала апарат Івано-Франківської районної ради. Вона  офіційно працює з листопада минулого року, але держава не передбачила зарплату її праівникам. Така ситуація існуватиме щонайменше ще два місяці. Про фінансові проблеми районної ради говорив на сесії цього тижня її голова Василь Попович (на фото внизу). Читайте детальніше тут.

143115910 1564315270433854 4989558987203831930 n scaled

ОСВІТА

4 2 1 scaled 1

Найкращі учасники ЗНО отримуватимуть щомісяця президентську стипендію в розмірі 10 тисяч гривень

«Щороку буде визначатися топ-10 найкращих учнів кожної області за результатами ЗНО. Кожен з цих учнів буде отримувати стипендію – 10 тисяч гривень щомісяця. Тобто всього 120 тисяч за рік кожен», – сказав Президент Зеленський.

СПОРТ ДЛЯ ВСІХ

  • Змінили краватки на спортивну форму

Як у Франківську депутати у футбол грали – відеорепортаж про це підготувала творча команда ПІК. В Івано-Франківську відбувся Всеукраїнський турнір з футзалу серед команд органів місцевого самоврядування.

Окрім господарів – Франківської міськради, на турнірі свої ігрові вміння демонстрували чиновники з Чорткова, Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Чернівців, Тернополя, Городенки та збірна міських голів України. Дивіться тут.

КУТОЧКИ РІДНОГО КРАЮ

  • А чому б не майнути до Тлумача за … свиньми

Куди піти на Прикарпатті: свинський базар у Тлумачі.

ПІК продовжує свою рубрику Куди піти на Прикарпатті. Цього разу пропонує  ближче познайомитися з Тлумачем. Попри те, що тут є пізнавально цікаві історичні та відпочинкові місцини, можна й придбати живність для сільської господарки.

Слікуйте за новинами від ПІК – на сайті постійно багато цікавої та корисної інформації: для людей і про людей.

Читайте також:

Ваш гороскоп на тиждень 1-7 лютого

Яку фінансову підтримку в час пандемії отримали роботодавці Прикарпаття за сприяння центру зайнятості, – Василь Цимбалюк (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено