Івано-Франківськ

Новий голова Долини обраний до складу регіонального правління Асоціації міст України

Іван Дирів брав участь у обговоренні позитивних та негативних результатів децентралізації, при якій міста, зокрема, втрачають гроші на розвиток.

144892739 2930128887311077 5203245187947536257 o scaled

Голова Долини Іван Дирів 30 січня брав участь у загальних зборах Івано-Франківського відділення Асоціації міст України на тему: «Децентралізація в режимі stand by», що має законодавчо забезпечити діяльність місцевої влади та розвиток територіальних громад, повідомляють на сайті Долинської ТГ, пише ПІК.

Про представницький рівень зборів свідчать, зокрема, імена учасників.

“У заході взяли участь виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, голова Івано-Франківського РВ АМУ, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, виконавчий директор Івано-Франківського РВ АМУ Юрій Стефанчук, народні депутати України Віталій Безгін, Оксана Савчук,  заступник міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря, голова облдержадміністрації Андрій Бойчук”, – йдеться у повідомленні.

Зазначають також, що у числі учасників зборів були понад 50 голів територіальних громад Прикарпаття, у тому числі, міський голова Долинської територіальної громади  Іван Дирів, якого обрано до Правління Івано-Франківського відділення АМУ.

Нагадаємо, що зараз на Прикарпатті утворено 62 територіальні громади та 6 районів.

“Реформа децентралізації принесла значні успіхи, однак потребує повної перебудови системи управління, що викликає певні непорозуміння та проблеми. З кожним новим роком міста втрачають гроші на розвиток. А цього року забрали ще й пайову участь, попри те, що наші міста систематично недоотримують кошти від держави”, – йшлося на зборах.

У цьому контексті наголошували також, що сьогодні треба зосередити увагу не тільки на власних надходженнях територіальних громад, а й на коштах Державного фонду регіонального розвитку.

Читайте також:

Ваш гороскоп на тиждень 1-7 лютого

Прикарпаття: огляд головних подій тижня (25.01-31.01) – ФОТО

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено