Івано-Франківськ

У Бурштині вимагають: не перетворювати Площу Героїв УПА у торговий центр (ФОТО)

Схоже на те, що "тимчасові споруди " планують перетворити в постійні капітальні забудови.

147439704 2948598665463834 1362927726189297413 n scaled

У Бурштині вкотре зникають зелені насадження на Площі Героїв УПА. Мешканці будинку № 14 болісно зреагували на новий факт та додатково висунули низку вимог до влади міста, повідомляють у мережі, пише ПІК.

У зверненні до міського голови Василя Андрієшина вони те тільки пояснюють, чому будинок №14 – це сама жива історія, алей наголошують, що він з’явився в серці Бурштина, в центрі відпочинкової зони, яка мала чудовий благоустрій.

“І раптом це все починає зникати. Як в казці, зникають алеї, пішохідні доріжки, зелені насадження. Їх місце займають торгівельні споруди (ніби тимчасові). Вулиця отримує назву героїв Січових Стрільців. В центрі її – Площа Героїв. Тепер ці “тимчасові споруди ” планують перетворити в постійні капітальні забудови. Нова споруда буде закривати мешканцям будинку №14 красу площі (вже вирубують дерева). В людей створюватиметься враження, що вони живуть у в’язниці”, – пишуть люди.

Бурштинці відверто піднімають патріотично-виховну тему.

“А де ж герої, на честь яких дали назву площі? На образах яких повинні формуватись патріотичні почуття, любов до Батьківщини, відданість боротьбі за незалежність. Куди вчителям, вихователям приводити дітей? Чим пишатися? Вся площа перетворюється на суцільний торговий центр, на загальну ринкову площу. Панове депутати, схаменіться, 21 сторіччя! Чому не виносяться на порядок денний ці питання?”, – запитують містяни.

Люди просять відкритими очима подивитися на Площу Героїв:

“В центрі – непрацюючий фонтан, з одного боку – “Рукавичка”, з другого – “Електрон”, ряд магазинчиків, а про героїв нагадує скромний куточок з фотографіями і гордим написом ” я люблю Бурштин”. Чи потрібен на цій площі ще один торговий об’єкт?”.

Цікаво, що разом з мешканцями 14-го будинку, що на  вулиці Січових Стрільців, під листом підписалися й інші бурштинці.

Читайте також:

Пенсійний вік в Україні будуть підвищувати декілька років поспіль: етапи

Ваш гороскоп на тиждень 8-14 лютого

Прикарпаття: огляд головних подій тижня (01.02 – 07.02) – ФОТО

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено