Івано-Франківськ

Прикарпаття: огляд головних подій тижня (01.02 – 07.02) – ФОТО

Перший тиждень лютого - чим він відзначився для Прикарпаття, читайте в огляді ПІК.

Прикарпаття: огляд головних подій тижня (01.02 - 07.02) - ФОТО

Прикарпаття на інформаційному просторі України. Пропонуємо огляд головних подій тижня від ПІК. Кримінал, дтп, пожежі, коронавірус та позитивні новини і заходи Івано-Франківщини, які Ви могли пропустити…

146955131 983614925378650 1297849844177987441 n scaled

МОСТИ СПІВПРАЦІ

За участі міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова, очільників Прикарпаття та Донеччини Андрія Бойчука та Павла Кириленка цього тижня  презентували проєкт “Івано-Франківська та Донецька ОДА будують мости для співпраці”. 

Об’єднавчу концепцію проєкту «Івано-Франківщина та Донеччина будують мости для співпраці» – розробила Громадська організація «Прикарпатська інформаційна корпорація» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку  (USAID).

146110942 170160834868940 1807887322030274620 n 1 scaled

Як сказала засновниця ГО «Прикарпатська інформаційна корпорація» Оксана Камінська, йдеться про проєкт національного рівня, який принесе користь обом областям.

ПАНДЕМІЯ

Коронавірусна хвороба цього тижня прогресувала в нашій області. Декілька днів підряд Прикарпаття входило в число областей з найбільшою кількістю хворих за добу, а сьогодні 7 лютого – на Івано-Франківщині виявили найбільше нових випадків у всій Україні – 454.

Прикарпаття: огляд головних подій тижня (01.02 - 07.02) - ФОТО

У зв’язку із складною епідемічною ситуацією в області ввели нові додаткові обмеження. У Коломиї навіть перевели учнів старших класів на дистанційне навчання, а у Тисмениці закрили дитячий садочок – двоє працівників закладу захворіли на ковід.

Окрім того, Прикарпаття готується до вакцинації. Наприкінці лютого область має отримати 15 тисяч вакцин.

НЕПОПРАВНІ ВТРАТИ

4 лютого болючою для багатьох прикарпатців, а особливо для мешканців Ворохти стала новина про смерть цимбаліста Петра Сказківа. Він хворів на рак легень. Цьогоріч талановитому Петру мало б виповнитися 34 роки.

skazkiv

Вчора з Петром прощалася вся Верховина.

Возможно, это изображение (2 человека, люди стоят и снег)

Ще одна гірка звістка. Всі, хто мав можливість проїхатися Карпатським трамваєм у Вигоді, точно пам’ятають цього чоловіка, якого завжди називали “душею компанії”. Так, називали… 5 лютого тамада Карпатського трамваю Любомир Яцків відійшов у вічність. Щирі співчуття рідним та близьким!

Возможно, это изображение (1 особа, потяг, дерево та просто неба)

На жаль, не обійшлося минулого тижня і без смертельних пожеж. Вогонь забрав життя мешканців Тлумаччини та Косівщини. 

ДОПОМОГА ПРИЙШЛА ВЧАСНО

Допомога надзвичайників знадобилася і на Рожнятівщині. Там чоловік провалився під кригу. Рятувальникам вдалося витягнути чоловіка на берег та передати медикам. Наразі інформація про його стан уточнюється.

Вкотре через необережність водія сталася ДТП в Черемхові на Коломийщині. Там зіткнулися автомобіль та рейсовий автобус. П’ятеро людей постраждали та перебувають у медзакладі.

May be an image of автомобіль та просто неба

ФРАНКІВСЬК “ГУДІВ”

У Івано-Франківську розібрали головну ялинку. Це означає, що новорічно-різдвяні свята підійшли до завершення і в обласному центрі.

photo 2021 02 01 12 09 04 scaled

Також у мережі з’явилася інформація про закриття восени Івано-Франківського аеропорту. Її повідомив сам мер міста Руслан Марцінків, який наступного дня вже не прийшов на роботу, бо захворів, проте не на коронавірус.

Гудів не тільки Франківськ, але й напевно, уся Україна від події, яку сфотографували очевидці на міській Ратуші – двоє молодих людей займалися коханням. Ця подія теж не пройшла повз міського голови – очільник Івано-Франківської ОТГ запропонував ввести нову послугу на міській Ратуші – заняття коханням на фоні панорами міста за 100 тисяч гривень.

ЙДЕМО НА ПОЗИТИВІ

Трагедії, курйози, хвороба – ще далеко не всі новини, які запам’ятали в області за тиждень. Було й чимало позитивних подій.

May be an image of у приміщенні

У Коломиї відкрили навчально-практичний центр для навчання кулінарів та офіціантів, а також першу в районі STEM-лабораторію.

Галицькі медики нарешті дочекалися нового автомобіля швидкої допомоги. Лікарі “чекали” на нього протягом 5 років.

УКРАЇНА: РЕЗОНАНСНІ НОВИНИ

Несподіванкою для багатьох українців, а особливо для політиків Медведчука, Козака та інших стала новина про заблокування  Президентом України Володимиром Зеленським телеканалів “112”, NewsOne, ZIK, “НАШ”.

2e35381 net signala

У Миколаєві двоє чоловіків вирішили підпалити “Епіцентр”, який нещодавно відкрився.

А аварія на Запорізькій ТЕС у Енергодарі залишили мешканців міста без води та світла.

Серед невтішних новин: на Донбасі поблизу Мар’їнки на невідомій вибухівці підірвалися троє українських бійців: від отриманих поранень двоє захисників – загинули, за життя третього боряться медики.

Цей тиждень “приніс” і добрі, і не дуже новини… Якщо Вам цікаво, що на вас чекає наступного тижня, читайте в гороскопі від ПІК.

А вже нові новини області – в наступному огляді!

  • Всім здоров’я та вдалого тижня!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено