Івано-Франківськ

У Франківську думають над тим, як нарешті демонтувати горезвісний кран на Гаркуші (ФОТО)

У вівторок, 9 лютого, відбулася щотижнева оперативна нарада в Івано-Франківській міській раді.

Зокрема, під час засідання про занедбані або аварійні будівлі, які можуть спричинити жертви через байдужість власників, пиге ПІК.

В місті є близько 20 “безхозних” будівель, які в будь-який момент можуть завалитися. Які ніби мають власників, але можуть спричинити аварійні ситуації. Як реагувати в такій ситуації?“, – запитав у підлеглих міський голова Руслан Марцінків.

Зокрема, згадали про горезвісний кран, який роками стоїть на вулиці Гаркуші (неподалік повороту на вулицю Лепкого).

Ми маємо таку саму ситуацію з краном на Гаркуші. Звернулися до комісії з надзвичайних ситуацій. Його або розбирати за кошти з міського бюджету, або він там буде й надалі. Все одно ми повинні його демонтовувати за свої кошти. Дозвіл на роботу того крану протермінований вже три роки, а сама служба, яка видавала ці дозволи, вже реорганізована“, – наголосила перша заступниця мера Віктоіря Сусаніна.

Це зрозуміло, але воно може впасти, і ми тоді як?“, – перепитав мер.

Тому було звернення від нашого ДАБІ на комісію, саме по цьому крану. Треба шукати гроші, винаймати людей і самим той кран демонтовувати“, – відповіла Сусаніна.

7890

Нагадаємо, мешканці міста вже неодноразово зверталися до влади, адже переймаються, що кран може призвести до трагедії. Відповідне звернення зареєстрували на сайті електронних петицій до міської влади.

«Кран стоїть більше п’яти років, за ним не ведеться догляду. Щебінь під ним регулярно пливе, що в решті решт призведе до падіння, ймовірніше всього у бік зупинки громадського транспорту, де збираються десятки людей а також іде інтенсивний потік пішоходів та транспорту. Це неминуче приведе до трагедії.

 Паркан, що оточує закинутий майданчик, перешкоджає руху пішоходів по тротуару, які вимушені йти по проїжджій частині, створюючи аварійну ситуацію на дорозі і піддаючи себе небезпеці. У закинутому будівельному майданчику збираються безхатьки та використовують його як туалет, через що звідти постійно віє смородом», – йдеться у петиції.

Врешті, автори просять нарешті навести лад на цьому будівельному майданчику, демонтувавши аварійний кран та звільнити пішохідну зону, тим самим запобігши масштабній трагедії.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено