Івано-Франківськ

10 лютого – 80 років тому на екрани вийшла перша серія мультфільму «Том і Джеррі»

10 лютого - 41-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 324 дні.

this day 4 1 1 1

Іменини

У середу, 10 лютого, іменини відзначають власники таких імен: Ольга, Феодосій, Паладія, Володимир та Єфрем. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!

Свята в Україні та світі

У цей день світ відзначає День народження праски, Міжнародний день боротьби з епілепсією і Всесвітній день зернобобових культур.

У США відзначають – День очищення комп’ютера, День парасольки, День тістечка з сирним кремом, на Мальті – День корабельної аварії святого Павла, в Іраку – День курдських письменників.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 10 лютого вшановує пам'ять Єфрема Сиріна / artfile.ru

Православна церква 10 лютого вшановує пам’ять Єфрема Сиріна. Жив у 4 столітті, був вчителем християнської церкви, поетом і богословом. Серед його праць особливо важливі тлумачення Святого Письма. У народі його також називали запічником, сверчковим заступником, вітродуєм, прибаутником, а 10 лютого називали Єфремов день. Вважалося, щоби захистити дім від злих людей і нечистої сили, слід було підмітати не простим, а полиновим віником. Найбільше примітний Єфремов день іменинами домовика. На ніч слід було пригостити його, залишивши гостинці.

Пам’ятні дати 10 лютого, річниці та події

  • У 1636 році вперше письмово було заявлено про появу праски.
  • У 1940 році на екрани вийшла перша серія мультфільму «Том і Джеррі».

У 1940 році на екрани вийшла перша серія мультфільму «Том і Джеррі» / скріншот

  • У 1942 році перший в історії «Золотий диск» (покритий шаром золота) звукозаписної компанії RCA Victor був вручений Гленну Міллеру. Він був із записом хіта «Чаттанугі чу-чу».
  • У 1947 році в Парижі було підписано мирні договори між державами-переможцями у Другій світовій війні і колишніми союзниками гітлерівської Німеччини – Італією, Румунією, Угорщиною, Болгарією та Фінляндією. Вони набрали чинності 15 вересня 1947 року.
  • У 1996 році розпочався перший шаховий матч між суперкомп’ютером IBM Deep Blue і Гаррі Каспаровим. З рахунком 4-2 переміг Каспаров.
  • У 2009 році на орбіті Землі відбулося перше зіткнення штучних супутників за всю історію космонавтики.

Що сьогодні не можна робити

Не можна в Єфремов день вбивати комах, що мешкають у будинку. Також забороняється лаятися, скандалити і вживати погані слова.

Прикмети на 10 лютого

– сильний вітер – літо буде дощовим і холодним;

– ліс став чорним – буде відлига;

– на Єфрема завжди добре клює риба.

Також читайте:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено