Івано-Франківськ

У Тернополі 300 медиків страйкували під Господарським судом (ФОТО)

Працівники Тернопільської районної лікарні пікетували Господарський суд.

У Тернополі сьогодні відбулося підготовче судове засідання щодо приміщення районної лікарні. За словами виконувача обов’язків директора медзакладу Івана Трача, біля суду зібралися близько 300 людей. Про це пише Суспільне, передає ПІК.

300 працівників Тернопільської районної лікарні пікетували біля господарського суду

Біля Тернопільського господарського суду пікетувальники зібралися з плакатами. Працівниця райлікарні Ірина Романюк каже, не хоче, щоб приміщення медзакладу перейшло Тернопільській громаді, бо тоді, за її словами, лікарню можуть перенести у Великі Бірки, де зараз зареєстрована юридична адреса закладу.

“Ми тут зібралися за цілісність нашого колективу, за цілісність нашого майна. Якщо нашу лікарню передадуть місту, це дуже вплине на діяльність нашої лікарні, на скорочення колективу. Майно у нас забирають, бо воно є на території міста. Місто хоче його забрати. Якщо нас переведуть в Бірки, то ми не зможемо надати такий великий спектр послуг, як надається”, – каже жінка.

Виконувач обов’язків директора райлікарні Іван Трач каже, якщо у лікарні не буде приміщення в Тернополі і медзаклад перенесуть у Великі Бірки, можуть втратити частину фінансування.

“Якщо ми переходимо до міста, а ми зараз працюємо з національною службою здоров’я, ми втрачаємо ліцензію, ми втрачаємо ті пакети послуг, які заключили з НСЗ”, – каже Трач.

300 працівників Тернопільської районної лікарні пікетували біля господарського суду

 У суді Тернопільська міська рада оскаржує рішення Тернопільської районної ради, яким та передала майно лікарні 6 громадам.

Кому передати заклад – мають вирішувати під час сесії районної ради. а сесія відбудеться завтра, 24 лютого.

“Будемо дивитися, як вирішується судовий спір, а вже в подальшому, можливо, це рішення буде переглядатися районною радою”, – зазначає голова Тернопільської райради Віктор Козорог.

6 громад, яким районна рада передала майно лікарні, – це Великобірківська, Байковецька, Великогаївська, Великоберезовицька, Підгороднянська та Білецька. На сьогодні 4 корпуси лікарні – в Тернополі, ще 2 у Великих Бірках та по одному в Глибочку та Мишковичах.

300 працівників Тернопільської районної лікарні пікетували біля господарського суду

У медзакладі працює більше півтисячі людей. Лікарня обслуговує 67 тисяч осіб, розповів виконувач обов’язків директора Тернопільської районної лікарні Іван Трач. За його словами, сьогодні працівники райлікарні протестували втретє.

До слова, до цього, господарський суд вони пікетували 9 лютого, а перший протест відбувся 1 лютого біля облдержадміністрації.

Читайте також у ПІК:

У Тернополі троє медиків стали лауреатами щорічного конкурсу «Людина року – 2020» 

Очільник Тернопільщини презентував у Верховній Раді проєкт облаштування інфекційної лікарні (ФОТО) 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено