Івано-Франківськ

Тернопільщина в лідерах за кількістю тестувань та рівнем вакцинації проти COVID-19 в Україні

Разом з 16 тис доз вакцини Oxford/AstraZeneca, область отримала спеціальні шприци та контейнери для утилізації розхідних матеріалів.

jpg 12 Ternopil

Тернопільщина активно розпочала щеплення та продовжує тестування на ковід. У перший день вакцинації , 25 лютого, щеплення отримали 90 осіб. Це один з найвищих показників в Україні. Стільки ж вакцинованих протягом доби у Києві та Черкаській області, повідомляє ПІК.

Загалом Тернопільщина отримала 16 тис доз вакцини Oxford/AstraZeneca, яка призначена для вакцинації 8 тис жителів області.

medium 2

Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш на своїй сторінці у Фейсбук зазначив:

“На першому етапі заплановано вакцинувати медиків, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19, та працівників, мешканців інтернатів та інших спеціалізованих закладів із догляду за літніми людьми. Вчора  до роботи приступила перша мобільна бригада з імунізації, яка пройшла кваліфіковане навчання у Києві. Загалом до роботи буде задіяно 12 таких бригад. Разом з вакциною ми отримали контейнери для утилізації розхідних матеріалів та спеціальні шприци.”
Ternopil

Нагадаємо, що у Тернополі першою вакцинувалася Ольга Дивоняк (на фото) – завідувач дитячим інфекційним відділенням міської лікарні. Жінка працює дитячим інфекціоністом 26 років.

“Моя чітка позиція, мій вибір на сьогодні – вакцинація. Як інфекціоніст я розумію, що маю бути захищена, аби працювати у медичному колективі, надавати допомогу дітям, бути «у строю». Щоб мої рідні теж були здоровими, я мушу вакцинуватися перша, – розповіла Ольга Дивоняк.

Довідково:

23 лютого Україна отримала 500 тис. доз вакцини Oxford/AstraZeneca. Вакцина Oxford/AstraZeneca (Британія-Швеція) закуплена за державні кошти. Виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), де має локальну назву Covishield. Протягом першого півріччя МОЗ планує закупити від 2,2 до 3,7 млн доз цієї вакцини. Загалом в Україні заплановано п’ять етапів вакцинації.

Читайте також: 

Вакцинація: скільки українців зробили щеплення від коронавірусу за два дні

Україна: стало відомо, скільки м’яса, цукру та картоплі з’їв пересічний українець за десять років

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено