Івано-Франківськ

Під офісом Президента України оголосили безстрокову акцію на підтримку активіста Стерненка (ФОТО, ОНОВЛЕНО)

Його засудили загалом до семи років і трьох місяців ув’язнення.

23 лютого Приморський суд Одеси визнав громадського активіста Сергія Стерненка винним у справі про викрадення, повідомляла Радіо Свобода. Його засудили загалом до семи років і трьох місяців ув’язнення та конфіскації половини наявного майна за обвинуваченням у розбої. Він відкидає звинувачення та планує оскаржити вирок, пише ПІК.

117322738 photo 2021 02 27 12 28 00

Цього разу прохід на вулицю Банкову і підхід до самого Офісу президента був повністю відкритий, на відміну від 23 лютого, коли правоохоронці його перекрили.

Сьогодні учасники акції вимагають судової реформи в Україні та нагадують, що розпочата акція протесту має тривати до звільнення «всіх політв’язнів», включно зі Стерненком.

Демонстранти тримали українські прапори та плакати з написами “Венедіктову (генерального прокурора – Ред.) у відставку!”, “Волю Стерненку”, “Нас не злякати”, “Прийшла весна – не тих саджають”.

Люди вимагали переглянути справу Стерненка. Висували й інші вимоги – зокрема, звільнити підозрюваного у вбивстві Павла Шеремета Андрія Антоненка й припинити “політичні переслідування” українських активістів і волонтерів.

Учасники заходу пішли до офісу Гепрокурора. Там вони палили фаєри та кидали їх у будівлю прокуратури.

117322741 photo 2021 02 27 14 13 34

Близько 15 години акція закінчилася і протестувальники почали роходитися. Наступний протест організатори анонсували на 9 березня, коли відбудеться з’їзд суддів.

Пізніше Нацполіція України на своєму офіційному сайті повідомила, що охорону публічної безпеки та порядок забезпечували співробітники поліції, зокрема поліції діалогу, Національної гвардії України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Завдяки злагодженим діям правопорушень під час цих заходів не зафіксовано.

11127.02.2021sternenkoogpopu1

 

im578x383 sternenko

Довідково: Сергій Стерненко – громадський активіст та колишній очільник осередку «Правого сектору» в Одесі. Зокрема, брав участь у протестах проти забудови Літнього театру Одеси, після яких його затримували.

Читайте також:

У Франківську пропонують заборонити діяльність партії Шарія та ОПЗЖ (ФОТО)

В Україні застосували найсуворіші санкції проти 10 експосадовців-держзрадників

Проти тих, хто співпрацює з ворогом: коломийські депутати прийняли звернення до очільників України

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено