Івано-Франківськ

Проти тих, хто співпрацює з ворогом: коломийські депутати прийняли звернення до очільників України

Обранці вимагають якнайшвидшого розроблення та прийняття Закону України «Про колабораціонізм».

155244438 1357046721327602 4224660056237671353 o scaled

Коломийські депутати не залишились осторонь вирішення актуальних політичних проблем.

Вчора, 25 лютого, на десятій позачерговій сесії Коломийської міської ради, депутати ухвалили Звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України щодо якнайшвидшого розроблення та прийняття Закону України «Про колабораціонізм», повідомляє Коломийська міська рада, пише ПІК.

З цього питання на  сесії виступив Віталій Гурник – від депутатської франкції “Європейської солідарності”.

“Сім років тому, 20 лютого 2014 року, розпочалася російсько-українська війна. Деякі громадяни України продовжують сприяти РФ у здійсненні агресивних дій, розгортанні збройного конфлікту проти України, включаючи підтримку збройних формувань та окупаційних адміністрацій держави-агресора та інші дії, які кваліфікуються як колабораціонізм (співпраця з ворогом -ред). Колабораціонізм як явище підриває національну безпеку України та становить безпосередню загрозу державному суверенітету, територіальній цілісності, конституційному ладу та іншим національним інтересам України”, – зазначив Гурник.

Він також сказав, що на сьогодні довкола теми покарання осіб за співпрацю з ворогом утворився правовий вакуум, який неможливо заповнити змінами до кримінального кодексу, адже його норми не мають зворотної дії.

“Враховуючи вищевикладене, виходячи з інтересів жителів Коломийської територіальної громади Івано-Франківської області та України в цілому, ми, депутати Коломийської міської ради, вимагаємо вжити заходів щодо якнайшвидшого розроблення та прийняття Закону України «Про колабораціонізм”, – йдеться у Зверненні депутатів до Президента України, Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України щодо якнайшвидшого розроблення та прийняття Закону України «Про колабораціонізм», повідомляє коломийська міська рада.

За Звернення проголосували одноголосно 28 депутатів.

Депутати Коломийської міської ради також звернулись до центральних органів влади з вимогою утриматись від політичних утисків Сергія Стерненка та активних проукраїнських громадських діячів.

Читайте також:

П’ятого Президента України сьогодні бачили в кількох містах на Прикарпатті

Поліція Прикарпаття оприлюднила перелік карантинних заборон та закликає жорстко дотримуватись (ФОТО)

Злочинність на Прикарпатті: керівник прокуратури області про позитивні тенденції протидії (ВІДЕО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено