Івано-Франківськ

Прикарпаття: огляд головних подій тижня (22.02 – 28.02) – ФОТО

Впровадження "червоної зони", вперше мобільний госпіталь, початок вакцинації, визнання та втрати. Що ще відбулося за цей тиждень на Прикапатті?

Прикарпаття: огляд головних подій тижня (25.01-31.01) – ФОТО

Резонансні новини від нашого видання, які ви могли пропустити протягом тижня – читайте в огляді ПІК.

“Червона зона”

На Франківщині вступили в дію нові карантинні обмеження.

На території області почала діяти так звана “червона” зона. Це пов’язано із високими показниками захворюваності на коронавірусну хворобу. Вони протягом трьох останніх тижнів найвищі в Україні.

На Франківщині вступили в дію нові карантинні обмеження

25 січня відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань ТБ і НС.

У підсумку, комісія вирішила ввести з 25 лютого 2021 року

жорсткі обмеження:

  • Призупинити регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів на приміських та міських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі області, приміського залізничного сполучення, міському автомобільному та електротранспорті у міському сполученні;
  • Призупинення освітнього процесу у закладах дошкільної освіти, організацію освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти (у тому числі спеціальних), позашкільної, професійної, фахової, вищої освіти з використанням технологій дистанційного навчання;
  • На період карантину застосування для населення гнучкого графіка роботи, а за технічної можливості – також роботи в режимі реального часу через Інтернет із збереженням заробітної плати, дистанційну (надомну) роботу; Розв’язання питання з автоперевізниками щодо забезпечення можливості переміщення працівників на роботу/з роботи;
  • Організувати контрольно-пропускні пункти на в’їздах на територію області із залученням медичних працівників для проведення температурного скринінгу, тощо;
  • Встановити разом із Національною поліцією, Національною гвардією особливий режим в’їзду на територію області шляхом встановлення карантинно-пропускних пунктів.

З 26 лютого карантин на Прикарпатті посилили.

«Ситуація в Івано-Франківській області на сьогодні залишається напруженою і не покращується як в частині зайнятості ліжок, так і в частині клькості хворих та госпіталізованих. Ми маємо досвід ізоляції областей на початку пандемії, що призупинило розповсюдження хвороби. Тож маємо ухвалити зважене й правильне рішення, яке не допустить подальшого загострення ситуації», — зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я — Головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в Івано-Франківській області від початку року щотижнева кількість нових випадків захворювання на COVID-19 збільшилась у 6 разів. Івано-Франківська область залишається єдиною областю в Україні, де заповненість ліжок із киснем перевищує 50% навіть з урахуванням додатково розгорнутих ліжок.

Як доїхати на роботу

У звязку із введенням “червоної зони” появилася необхідність перевезення працівників закладів охорони здоров’я та працівників підприємств, установ та організацій державної комунальної та приватної форм власності.

Виконавчий комітет міської ради вирішив організувати з 00:00 год 26 лютого на території Івано-Франківська регулярні спеціальні перевезення цих пасажирів за наявності службового посвідчення, або довідки з місця роботи.

Причини нового спалаху хвороби

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що причиною спалаху коронавірусу на Прикарпатті стали іноземні туристи і гірськолижний курорт “Буковель”.

May be an image of одна або кілька осіб, люди стоять та people skiing

Вперше розгорнули мобльний госпіталь

Тим часом на території Богородчанської центральної районної лікарні розгорнули мобільний госпіталь для коронавірусних хворих.

May be an image of лікарня та у приміщенні

Госпіталь складається з 30 наметів, з яких 24 – це госпітальна база, розрахована на 120 ліжок.

У госпіталі функціонують:

  • приймальне відділення;
  • блок інтенсивної терапії;
  • палати для пацієнтів.

Кожне ліжко обладнане індивідуальним кисневим концентратором. Крім цього, госпіталь обладнаний автономними системами життєзабезпечення та може самостійно функціонувати як заклад охорони здоров’я.

Вакцинація: вакцина індійська

В Україну прибула перша партія вакцин проти COVID-19.

З аеропорту Бориспіль розвантажили 500 тисяч доз вакцин від компанії AstraZeneca індійського виробництва. Вакцина є повністю безпечною, її імуногенність становить понад 97 відсотків.

Вакцинація від коронавірусу в Україні розпочалася 24 лютого.

На Франківщину привезли 22 000 доз вакцини від коронавірусу, яка дозволить вакцинувати 11 тисяч прикарпатців.

Першочергово вакцинуватимуть медиків з мобільних бригад. Потім медиків, які працюють у лікарнях із пацієнтами хворими на COVID-19, а також працівників та мешканців закладів із догляду за літніми людьми”.

До прикладу, першого медика вже провакцинували у Надвірній.

Перше щеплення серед жителів Івано-Франківщини отримала завідувачка відділення екстреної медичної допомоги Надвірнянської ЦРЛ Леся Возняк.

Також зазначимо, що Івано-Франківська область отримала найбільшу кількість вакцин.

А чи готові франківчани до вакцинації, можна переглянути далі:

Інциденти

Спалах хімічних випарів на “Карпатнафтохімі”

У Калуші на хімічному заводі “Карпатнафтохім” зафіксували масштабне задимлення, котре було помітне на кілька кілометрів.

На місці події пожежники з’ясували, що в ході виробничого процесу в приміщенні сушильної вежі спалахнули випари дихлоретану.

В результаті події травмувалася людина, яка звернулася до лікувального закладу з термічними опіками пальців верхніх та нижніх кінцівок.

Нові призначення та новведення

У Надвірній призначили директора дитячої лікарні.

У Надвірній новий очільник дитячої лікарні.

Тимчасовим виконувачем обов’язків директора Надвірнянської дитячої лікарні став Іван Бізіля.

Відповідне розпорядження було підписано міським головою Надвірнянської ТГ Зіновієм Андрійовичем.

“Є ряд питань, які стоять перед новим керівником. Попереду нелегка праця і тут важливо щоб була максимальна підтримка з боку трудового колективу. Лікарню потрібно розвивати та вийти на новий рівень надання медичних послуг маленьким пацієнтам” – сказав на зустрічі з медичними працівниками заступник міського голови з питань освіти, соціального захисту, охорони здоров’я, культури і спорту Ярослав Гундяк.

Нова мережа автобусних маршрутів в Івано-Франківську

MyCollages 17 scaled 1

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради затвердив мережу міських тролейбусних маршрутів та автобусних маршрутів.

Рішення набирає чинності з 1 квітня 2021 року. Зокрема, мережа автобусних маршрутів має важливі зміни. Детальніше про них можна ознайомитися за посиланням.

Втрати

Помер військовий, який лікувався у Франківську від COVID-19.

Результат пошуку зображень за запитом помер військовий
Військовослужбовець перебував на стаціонарному лікуванні в обласній інфекційній лікарні міста Івано-Франківськ.

Не зважаючи на проведену терапію стан здоров’я хворого погіршився. Проведені реанімаційні заходи бажаного ефекту не дали.

Прикарпаття “накриває” грип

Протягом сьомого тижня 2021-го року в області на грип та ГРВІ захворіло 6 910 осіб, в тому числі 2840 дітей до 17 років, що становить 41,1%.

Вище середньообласного показника захворюваність на ГРВІ реєструється:

в м. Івано-Франківську – 996,6,

Богородчанському – 542,8,

Галицькому-558,4,

Коломийському – 729,5,

Рожнятівському-537,4,

Тисменицькому – 532,4 районах на 100 тис. населення.

Госпіталізовано 154 особи (2,2% від загальної кількості захворілих), з них 73 дитини до 17 років (47,4%). Найбільше госпіталізованих серед дітей віком 0 – 4 роки, найменше – серед осіб 18-29 років, 65 років та старше.

Влада

ЦВК зареєструвала ще 3 кандидати у депутати на проміжних виборах народного депутата у окрузі №87 (м. Надвірна Івано-Франківської області) – Василя Вірастюка від політичної партії “Слуга народу”, Юрія Голінея від політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Платформа громад” та Йосипа Резеша від “КМКС” Партії угорців України.

Також Кабінет Міністрів проголосував за призначення Ярмольського Андрія Ігоровича першим заступником очільника Івано-Франківської обласної державної адміністрації Андрія Бойчука.

153383964 3684865174915193 2131148050915954918 n scaled

Позитивні новини

Завдяки спільним зусиллям правоохоронців, Прикарпаття сьогодні є найбільш безпечним регіоном України.

У прокурора Івано-Франківської області пройшла пресконференція з питань обговорення результатів діяльності органів прокуратури області у 2020 році.

Немає опису.

“Приємно зазначити, що за минулий рік на 11 відсотків знизилась кількість кримінальних порушень проти життя людини, на 23 відсотки менше порушень проти власності, у тому числі на 36 відсотків менше крадіжок з квартир”, – сказав керівник Івано-Франківської обласної прокуратури Роман Хима.

Визнання та гості регіону

У Франківську дві вчительки отримали звання «Учитель року 2021»

Вони стали переможцями обласного етапу конкурсу «Учитель року-2021», де посіли перше та друге місце.

Серед переможниць:

Оксана Гошовська, вчителька української мови та літератури Католицького ліцею святого Василія Великого

Наталія Олійник, вчителька трудового навчання Ліцею №10.

 

У Франківську гостює Михеїл Саакашвілі.

Політик поселився в готелі “Надія”.  Фото з колишнім президентом Грузії опублікували на сторінці готелю “Надії” у Фейсбук.

May be an image of 4 людини, люди стоять та у приміщенні

А 26 лютого Івано-Франківщину відвідав п’ятий Президент України Петро Порошенко передавши кисневі концентратори тутешнім лікарням.

Побували в Яремчанській міській центральній лікарні, куди привезли ще одну партію концентраторів на два ліжка кожен.

Також кисневі концентратори отримала й Надвірнянська центральна районна лікарня.

“Сьогодні передали ще одну партію із чотирьох кисневих концентраторів. Це забезпечить киснем вісім ліжок”, – йдеться у повідомленні Порошенка.

Порошенко привез в Яремче и Надворную кислородные концентраторы — новости Прикарпатья

Щоправда, аналітики звернули  увагу на те, що маршрут п’ятого президента України територіально співпадав з 87-м виборчим округом, по якому до Верховної Ради України балотується кандидатка від “ЄС” Маруся Звіробій.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено