Івано-Франківськ

Кондиціонери, вакуумні туалети та відеоспостереження: що буде у нових поїздах

Акціонерне товариство "Українська залізниця" оголосило тендер на придбання 100 пасажирських вагонів серед вітчизняних та іноземних виробників.

Укрзалізниця змінює колір пасажирських вагонів - новости Украины, Економіка - LIGA.net

У Державному бюджеті на 2021 рік заплановано виділення 4,2 мільярда гривень на оновлення пасажирського господарства УЗ, зокрема, закупівлю пасажирського рухомого складу.

Про це повідомляє Суспільне, пише ПІК.

“Укрзалізниця” оголосила тендер через систему “Prozorro.Публічні закупівлі” на придбання 100 пасажирських вагонів загальною вартістю понад 3 млрд грн і розіслала комерційну пропозицію потенційним постачальникам — виробникам пасажирських вагонів в Україні й за кордоном — у рамках запланованої їх закупівлі на 2021 рік.”, — йдеться в повідомленні “Укрзалізниці”.

Також у грудні УЗ провела опитування серед пасажирів, провідників та залізничних активістів, щоб зрозуміти, які нововведення у нових вагонах є найбільш очікуваними. Серед 8 найбільш очікуваних і внесених до технічного завдання нововведень:

розетки та USB біля кожного місця;
сучасна система кондиціонування;
адаптовані елементи для маломобільних;
лінолеум;
збільшений обсяг багажного відділення;
відеоспостереження;
вакуумні туалети;
зручне регулювання освітлення.

На сайті “Укрзалізниці” зазначено, що тендер оголошено 25 лютого зі строком подачі заявок до 30 березня, аукціон призначено на 5 травня. Зазначається, що комерційну пропозицію вже отримали Крюківський вагонобудівний завод, Харківський вагонобудівний завод, компанії Siemens та Pesa та білоруські вагонобудівники.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено