Івано-Франківськ

Зеленський пропонує не брати на роботу чоловіків без військового квитка та штрафувати на 105 тис. грн за повторну неявку за повісткою

Вже цього тижня Верховна Рада може прийняти у другому читанні жорсткий закон про призов в армію.

e13327a7b8f5925fb71460fd06c218a4 scaled

Зеленський пропонує посилити вимоги щодо резервістів та призовників. Драконівські штрафи, вилов на вулицях і удар по радикалах. Так аналітики коментують “військовий” законопроєкт №3553 Президента України, повідомляє Страна,пише ПІК.

Вже на цьому тижні Рада може прийняти у другому читанні важливий закон про призов в армію. Законопроект з’явився на порядку денному парламенту на вівторок, 2 березня.

Документ прискорює мобілізацію резервістів (тобто тих, хто вже служив), а для інших ускладнює ухилення від служби у військах – в тому числі, шляхом високих штрафів і проблем при працевлаштуванні.

  • Це президентський законопроект №3553. Що пропонує глава держави  Володимир Зеленський?

По-перше – не брати людину на роботу без військового квитка. Трудовий договір з чоловіком роботодавець без цього документа підписати не зможе.

По-друге – полегшення призову резервістів. Їх виділяють в окрему категорію, яку можна мобілізувати в стислі терміни – за одну добу – указом президента. Причому, в будь-які війська – від ЗСУ до Нацгвардії – але не більше, ніж на півроку.

По-третє – в 6-7 разів поднімаються штрафи за порушення правил військового обліку. Наприклад – за неявку у військкомат за повісткою, несвоєчасну постановку на облік, порушення порядку зборів для резервістів, втрату військових документів чи їх псування – передбачають підняти штрафи в середньому до 30-50 тисяч за перше порушення і штраф до 105 тисяч гривень – за повторне.

Нагадаємо, що ще на початку минулого літа президент вніс цей документ на розгляд народних депутатів як невідкладний. У вересні він пройшов перше читання. А зараз, на тлі загострення на Донбасі, його планують прийняти у другому читанні.

Читайте також:

На прикарпатців чекає три вихідних поспіль

Ваш гороскоп на тиждень 1 – 7 березня

Стало відомо, які продукти найчастіше підробляють в Україні

Україна: Юрій Луценко буде шоуменом на каналі п’ятого президента

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено