Івано-Франківськ

“Британський” штамп коронавірусу виявлено в двох пацієнтів з Івано-Франківщини

Перші два випадки так званого "британського" штаму коронавірусу офіційно підтвердили в Україні.

original photo

Як повідомляє “Сьогодні“, новий штам виявлено у двох пацієнтів з Прикарпаття. 

За даними ЗМІ, цю інформацію підтверджують в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб. Про це у фейсбуці повідомила інфекціоністка Ольга Голубовська.

Компанія «Фармак», що надала можливість проведення секвенування генома SARS-CoV-2 нашому Інституту епідеміології та інфекційних хвороб в рамках клінічного дослідження вітчизняного противірусного препарату, отримала цікаві дані. Секвеновані зразки матеріалу від двох хворих (Івано-Франківськ) виявили мутацію в S-білку в положенні 501 – N501Y“, – пише Голубовська.

Інфекціоністка додає, ця мутація характерна для “британського”, “бразильського” та “південноафриканського” штамів.

Є думка, що вона сприяє посиленню заразності. Даних про те, що вона викликає збільшення смертності, немає. Однак зараз за короткий проміжок часу нас накрила чергова хвиля захворюваності з великою часткою важких хворих, відділення інтенсивної терапії переповнені, і, боюся, цей період для нас буде найважчим з часу появи перших хворих“, – зазначає Голубовська.

Пізніше інформацію про «британський» штам коронавірусної інфекції COVID-19 підтвердив  головний санітарний лікар – заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Сьогодні Інститут епідеміології та інфекційних захворювань ім. Громашевського виявив 2 мутовані коронавіруси з генетичними характеристиками, які відповідають «британському» варіантові. Мутацію виявили у відібраних 2 тижні тому зразках на території Івано-Франківська», – сказав Ляшко.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу, який виявили у Британії, “вийшов з-під контролю”.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено