Івано-Франківськ

Санкції США проти Коломойського, його дружини, сина та дочки: Держдеп пояснив причини

Став відомий повний текст заяви Ентоні Блінкена про введення санкцій проти Коломойського.

ssha vveli sanktsii 14 main

Санкції США проти Ігоря Коломойського ввели в п’ятницю, 5 березня. Обмежувальні заходи впроваджуються в зв’язку зі звинуваченнями в корупції, повідомляє strana.ua, пише ПІК.

Видання публікує повний текст заяви Ентоні Блінкена про введення санкцій проти Коломойського.

“У своїй офіційній якості губернатора Дніпропетровської області України з 2014 по 2015 рік Коломойський був причетний до корупційних дій, які підірвали верховенство закону і віру української громадськості в демократичні інститути свого уряду і суспільні процеси. В тому числі Коломойський, використовував свій політичний вплив і офіційну владу для своєї особистої вигоди”, – йдеться зокрема у офіційному тексті.

Далі зазначається:

“Хоча це призначення санкцій засноване на дії, вчинені ним під час його перебування на посаді, я також хочу висловити стурбованість нинішніми і триваючими зусиллями Коломойського по підриву демократичних процесів та інститутів України, які представляють серйозну загрозу для її майбутнього”.

Зазначимо, що санкції також введені проти  дружини Коломойського – Ірини Коломойської, його дочки Анжеліки Коломойської і його сина Ізраїлю Цві Коломойського. Це позбавляє Ігоря Коломойського і кожного з цих найближчих родичів права на в’їзд в США.

“Департамент продовжить використовувати такі методи для залучення до відповідальності корупціонерів в цьому регіоні і в усьому світі “, – йдеться в тексті заяви.

.Читайте також:

Компанія “ПрикарпатЗахідтранс” таки потрапила під санкції: її пов’язують з Медведчуком

Стало відомо, що возив Медведчук на літаках до Києва з Росії

ВР проголосувала за присвоєння звання Героя України Євгену Коновальцю

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено