Івано-Франківськ

Газові лічильники для населення в Україні будуть встановлювати до 2023 року: нове рішення Ради

Кабмін у тримісячний строк має затвердити порядок компенсації витрат побутовим споживачам, які забезпечили встановлення індивідуальних лічильників газу за власні кошти.
630 360 1548956924 578

В Україні раніше передбачалося, що кінцевий термін встановлення таких лічильників – 1 січня 2021 рік. Сьогодні Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт, який продовжує кінцевий термін до 1 січня 2023 року, передає Укрінформ, пише ПІК.

 В цілому законопроєкт  №4248-1 підтримали 244 народних депутати.

“Закон переглядає та продовжує кінцеві терміни встановлення індивідуальних лічильників для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, у яких природний газ використовується для приготування їжі, до 1 січня 2023 року. Раніше передбачалося, що кінцевий термін встановлення таких лічильників – 1 січня 2021 року”, – йдеться у повідомленні.

Закон не стосується питань функціонування місцевого самоврядування, прав та інтересів територіальних громад, місцевого та регіонального розвитку, соціально-трудової сфери, прав осіб з інвалідністю, сфери наукової та науково-технічної діяльності.

Кабінет Міністрів у тримісячний строк з дня набрання чинності цим законом має розробити і затвердити порядок компенсації понесених витрат побутовим споживачам, які забезпечили встановлення індивідуальних лічильників газу за власні кошти, у розмірі середньозваженої вартості такого встановлення лічильників суб’єктами господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території.

Читайте також:

На Снятинщині відключать світло: коли і де саме

Уряд Дениса Шмигаля за рік виконав 55 обіцянок

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено