Івано-Франківськ

Уряд Дениса Шмигаля за рік виконав 55 обіцянок

На різних етапах виконання залишається 588 обіцянок або 90% програми.

Усі обіцянки з програми дій Кабміну можна подивитися тут.

За рік роботи уряд виконав 55 обіцянок із програми дій (9%), провалив – 4.

4 березня минає рік від моменту призначення Дениса Шмигаля прем’єр-міністром. Як належить відповідно до закону, протягом місяця після призначення новий Кабмін має представити парламенту свою програму дій. Перший документ від уряду містив лише 10 сторінок і був відхилений народними депутатами. Другий варіант програми, вже більш солідний за обсягом, Верховна рада теж відхилила, маючи таким чином змогу у будь-який момент попрощатися з прем’єром. Проте Кабмін все одно працює за неухваленою програмою.

Аналітику подає Слово і діло, пише ПІК.

630 360 1614855764 107

За рік із програми дій міністри змогли виконати 55 обіцянок:

  • Виконали обіцянку реорганізувати інститут соціального інспектування, він повинен виявляти можливі зловживання під час нарахування допомоги. Дедлайн для реформи був у грудні 2020 року.
  • Наприкінці серпня Кабмін ухвалив постанову і створив Національну соціальну сервісну службу, яка повинна забезпечувати реалізацію державної політики щодо: соціального захисту населення та захисту прав дітей, здійснення держконтролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки та за дотриманням прав дітей. 23 грудня служба почала свою роботу.
  • З інших соціальних обіцянок можна відзначити підвищення розміру державної допомоги на дітей в сімейних формах виховання. Був ухвалений закон, який передбачає збільшення розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку, а на дітей з інвалідністю – до 3,5 прожиткових мінімумів. Кабмін затвердив постанову про перерахунок допомоги на дітей.
  • Як і обіцяно, в Україні запровадили механізм виплати компенсацій за житло, зруйноване внаслідок збройної російської агресії. Кабмін ухвалив постанову, якою затвердив порядок компенсації, її розмір буде визначатися за показниками опосередкованої вартості спорудження житла в регіонах України, але не більше 300 тис. грн.
  • У липні 2020 року було вдосконалено перелік і обсяг обмежених або заборонених до переміщення через лінію розмежування товарів. Тепер фізична особа може перевозити: готівкові кошти з контрольованих України територій на тимчасово окуповані території в сумі не більше 50 тис. грн або еквівалент у валюті; ліки в кількості не більше, ніж вказано в оригіналі або копії рецепта; медичні вироби для індивідуального використання для забезпечення життєдіяльності людини та контролю за її станом з ознаками користування.
  • Уряд виконав пункт програми про підвищення доступності системи надання безоплатної правової допомоги, зокрема за рахунок цифровізації відповідних сервісів. У липні запрацював мобільний додаток «Безоплатна правова допомога» – можна зателефонувати на єдиний номер 0 800 213 103 і отримати консультацію юриста, замовити письмову юридичну консультацію, подати запит на отримання послуги із захисту і представництва в суді, прочитати правові консультації тощо.
  • У програмі уряду також була обіцянка затвердити і забезпечити виконання державної програми полярних досліджень. У 2020 році завершився термін дії державної цільової науково-технічної програми проведення досліджень в Антарктиці на 2011-2020 роки, в Міністерстві освіти відзвітували про її реалізацію. Дію програми Кабмін продовжив до 2023 року. У держбюджеті-2021 на її виконання закладено близько 129 млн грн.
  • Наприкінці року в Україні на законодавчому рівні врегулювали питання про протимінну діяльність. Ухвалений Радою урядовий законопроєкт передбачає створення Центру протимінної діяльності, Центру гуманітарного розмінування і створення нового центрального органу виконавчої влади (Центру протимінних операцій).

Члени Кабміну виконали ще такі обіцянки з програми дій:

  • визначити адміністративно-територіальний устрій субрегіонального рівня. В Україні тепер 136 районів.
  • розширити мережу центрів надання адміністративних послуг.
  • підтримати становлення і розвиток альтернативних видів енергетики.
Читайте також:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено