Івано-Франківськ

В Івано-Франківську лікарі змушені виписувати хворих з легкою формою Covid-19, щоб допомогти тим, хто потребує допомоги негайно

 Є випадки, коли важкі хворі по дві години у швидкій вимушені чекати госпіталізації та ліжко-місця під COVID-лікарнею.

В Івано-Франківську ситуація із коронавірусною хворобою й надалі залишається напруженою. Про це сьогодні, 11 березня повідомив міський голова Руслан Марцінків в ефірі радіо “Західний полюс”, пише ПІК з посиланням на Укрінформ.

В Івано-Франківську ситуація із коронавірусною хворобою й надалі залишається напруженою.

“Учора була реальна ситуація, коли швидкі на Матейки (міська клінічна лікарня №1, яка приймає COVID-хворих, – ред.) стояли і очікували звільнення місця з хворими середнього і важкого ступеня. Люди чекали по дві години у швидкій, щоб отримати госпіталізацію, своє місце. В COVID-лікарнях сьогодні змушені виписувати пацієнтів з легшою формою недуги, щоб надати допомогу тим, хто потребує негайної кисневої терапії і постійного нагляду лікарів”, – сказав очільник Івано-Франківська.

Він також додав, що в місті та області не вистачає ліжкомісць для хворих на коронавірус і це може призвести до негативних наслідків.

“Не може бути так, як це було кілька днів тому, коли жінку везли до Заболотова, там не було місця, потім у Коломию, де теж відмовили, а коли жінку везли до Калуша, вона, на жаль, відійшла. На такі проблеми не треба закривати очі, а варто говорити про них щиро і відверто”, – розповів Руслан Марцінків.

Нагадаємо, що вчора, 10 березня у мобільний госпіталь, який розгорнули у Богородчанах прийняли першу пацієнту – 57-річну жінку.

До слова, станом на 11 березня на Івано-Франківщині 533 нових хворих на коронавірус, зокрема в Івано-Франківську за добу захворіли ще 117 людей.

Читайте також у ПІК:

Через ситуацію з коронавірусом на Прикарпаття завтра приїде Зеленський 

У Франківську розгорнуть максимальну кількість ліжок для хворих на COVID-19 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено