Івано-Франківськ

У ЄС запроваджують “зелені паспорти вакцинації”. Чи зможуть подорожувати українці

Європейська комісія запропонувала створити "зелені" цифрові паспорти, які дозволятимуть вакцинованим проти COVID-19 громадянам подорожувати в межах Європейського Союзу.

У ЄС запроваджують "зелені паспорти вакцинації". Чи зможуть подорожувати українці

Паспорти діятимуть до оголошення Всесвітньою організацією охорони здоров’я про припинення пандемії коронавірусу. В українському Центрі громадського здоров’я переконані, що вакциновані українці також матимуть можливість подорожувати країнами ЄС, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

Пропозиція щодо “паспортів” вакцинації з’явилася на сайті Європейської комісії. Про новацію також повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

“Цифровий зелений паспорт буде доказом того, що людина була вакцинована проти COVID-19, отримала негативний результат тесту або вилікувалася від COVID-19. Він буде доступний безкоштовно в цифровому або паперовому форматі”, – йдеться у повідомленні.

Майбутній сертифікат міститиме QR-код для забезпечення безпеки та достовірності документу, а також електронний підпис. Ці довідки повинні видаватися громадянам ЄС і членам їх сімей, незалежно від їх національності. Його також можуть отримати люди, які не є громадянами ЄС, але які проживають в ЄС. Окрім цього сертифікати можуть отримати відвідувачі ЄС, які мають право подорожувати в інші країни-члени ЄС.

“Комісія побудує шлюз, щоб гарантувати, що всі сертифікати можуть бути перевірені в ЄС, і підтримає країни-члени ЄС в технічній реалізації сертифікатів”, – йдеться у повідомленні.

Цифровий сертифікат буде дійсний в усіх країнах-членах ЄС та відкритий для Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії, а також Швейцарії. Водночас якщо країна-член ЄС продовжує вимагати від власників сертифіката карантину чи тестування, вона повинна повідомити комісію та всі інші країни ЄС та пояснити причини таких заходів. Як зазначили в комісії, ця система є тимчасовим заходом, а саме до припинення пандемії.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено