Івано-Франківськ

На Верховинщині до деяких гірських присілків можна добратися лише кіньми

Сніговий покрив на високогірній території - понад 800 м над рівнем моря сягає 30-40 см, є замети.

542471 750x350 1

На Верховинщині сніговий покрив станом на ранок сягав до 10-15 см, на високогірній території – до 30-40 см, повідомляє Служба автомобільних доріг Івано-Франківської області, пише ПІК.

“Через снігові замети до деяких високогірних присілків Верховинського району можна добратися лише гужовим транспортом. Комунальні дороги – сфера відповідальності територіальних громад. У Верховинському районі – це Білоберізька, Верховинська та Зеленська тергромади”, – повідомила Служба автодоріг.

У відомстві насамперед зазначили, що станом на 8.00 21 березня проїзд дорогами державного значення Івано-Франківської області був забезпечений.

2 Doroga u verhovynskomu rajoni scaled

Для протиожеледної обробки проїзної частини автодоріг у гірській місцевості, зокрема на Буковецькому, Вишківському, Кривопільському та Яблуницькому перевалах, задіяно 17 одиниць техніки підприємств, що відповідають за експлуатаційне утримання доріг.

Стан доріг державного значення (у високогірних районах це Н-09 Мукачево – Львів, Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський, Р-21 Долина – Хуст, Р-62 Криворівня – Чернівці) – сфера відповідальності Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

На дорогах місцевого значення гірських районів проїзд також забезпечений. Ці дороги – сфера відповідальності ДП “Дороги Прикарпаття”.

На фото внизу : дорога Р-62 Криворівня – Чернівці у с. Рівня Верховинського району до і після протиожеледної обробки.

Перше фото ілюстративне.

Читайте також: 

Чи ще є в Україні земля для безкоштовної приватизації: оцінка експерта

В Угринові застрягла “швидка”, що їхала на виклик

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено