Івано-Франківськ

Уряд зобов’язав іноземців робити тест на COVID-19 при в’їзді в Україну

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка зобов’язує всіх іноземців робити ПЛР-тест на COVID-19 при в’їзді на територію України.

Уряд зобов’язав іноземців робити тест на COVID-19 при в’їзді в Україну

Відповідне рішення оприлюднене на урядовому порталі, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

Документ вносить зміни до попередньої постанови від 9 грудня минулого року № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Відповідно до тексту документу, ПЛР-тест має бути зроблений не більш ніж за 72 години до перетину українського кордону. Нововведення не поширюється на іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, працівників представництв офіційних міжнародних місій і організацій, акредитованих в Україні.

Раніше ПЛР-тест був обов’язковим для іноземців, які прибувають до України з держав зі значним поширенням COVID-19. Правило не поширювалось на осіб, якщо були відсутні підстави вважати, що вони контактували із хворою на COVID-19 людиною.

“Після вступу цієї постанови в дію незалежно від того, з якої країни прибуває громадянин, всі повинні будуть надати довідку щодо проведеного тестування методом ПЛР”, – прокоментував нові правила міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Які правила діють для українців

При цьому громадяни України, які повертаються на батьківщину з будь-якої іншої країни, повинні також мати негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше, ніж за 48 годин від моменту в’їзду. У разі відсутності тесту українці повинні провести 14 днів на самоізоляції.

Водночас самоізоляція не є обов’язковою для:

  • громадян України віком до 12 років;
  • водіїв і членів екіпажу вантажних транспортних засобів та автобусів, що здійснюють регулярні перевезення; членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден;
  • членів поїзних і локомотивних бригад;
  • громадян України, що здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації.

Від самоізоляції у разі, якщо немає підстав вважати, що контактували з хворими на COVID-19, також звільняються:

  • працівники представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні;
  • особи які мають намір вступити до закладів освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі;
  • здобувачі освіти, які навчаються в закладах освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі;
  • один з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників, інших законних представників чи інших осіб, уповноважених одним із батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників, які супроводжують осіб, зазначених у попередніх двох підпунктах.

При цьому українці, які підлягають самоізоляції, повинні встановити мобільний додаток “Дій вдома”. У разі неможливості встановити додаток вони підлягатимуть обсервації.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено