Івано-Франківськ

Вибори на Прикарпатті: поліцейські фіксують порушення, явка виборців низька

На деяких дільницях відсутні кабінки для голосування хворих на коронавірус виборців. 

Вибори на Прикарпатті: правоохоронці вже зафіксували 7 порушень, повідомляє поліція області, пише ПІК.

Станом на 13 годину правоохоронці області зареєстрували 7 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

“Порушення виявлені у Надвірнянському районі – 4 , Богородчанському ОТГ – 2 та Яремчанському ОТГ- 1”, – йдеться у повідомленні.

За усіма фактами проводиться перевірка.

Також спостерігачі ОПОРИ виявили відсутність окремих скриньок для голосування виборців з ознаками респіраторних захворювань у Делятині на виборчій дільниці № 260485, у селі Угорники Коломийського району № 260336, у селі Добротів Надвірнянського району № 260502.

Вибори на Прикарпатті: поліцейські фіксують порушення, явка виборців низька

На середній дільниці № 260291 у селі Ланчин Надвірнянського району відсутні маркована кабіна для голосування хворих з ознаками респіраторних захворювань або підвищеною температурою, відсутня також окрема скринька. Більше того, на цій середній дільниці 3 стаціонарні скриньки замість 4-х та 1 переносна скринька замість 2-х. Водночас члени комісії та виборці суворо дотримуються маскового режиму.

У селі Добротів Надвірнянського району на виборчій дільниці № 260502 офіційний спостерігач від одного з кандидатів показав виборцю з ознаками порушення інтелектуального здоров’я, де ставити відмітку за кандидата. Інші спостерігачі зробили зауваження, щодо надати допомогу такому виборцю має право тільки інший виборець.
Все встигли і покреативити під час виборів. На виборчій дільниці № 260535 у селі Чорні Ослави Надвірнянського району “переплутали” урну із кабінкою для голосування.
May be an image of текст

Станом на 12 годину явка виборців по 87 виборчому окрузі становила 7, 7%. Для прикладу, у Надвірній, дільниця №260475. Тут зареєстрований 1601 виборець, проголосувала на 10:50 71 людина. Таку низьку явку пов’язують із поганими погодними умовами. На Франківщині падає дощ із снігом.

Читайте також у ПІК:

У Ланчині виборець проголосував без паспорта

У Надвірній читали мудрого вірша, перш ніж йти голосувати за нового нардепа

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено