Івано-Франківськ

Без Зеленського: Макрон, Меркель і Путін говорили про Донбас

Президент Франції Еммануель Макрон закликав Кремль стабілізувати ситуацію на Донбасі.

Без Зеленського: президент Франції Еммануель Макрон, канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін 30 березня провели телефонну розмову. Про це пише ВВС, передає ПІК.

Без Зеленського відбулася зустріч норманської "четвірки".

Під час переговорів обговорили декілька тем, серед яких — питання України.

Зокрема, на зустрічі “була підкреслена необхідність того, щоб Росія взяла на себе тверде зобов’язання зі стабілізації режиму припинення вогню в Україні та виробленні шляхів виходу з кризи відповідно до Мінських домовленостей”. Також європейські лідери закликали провести зустріч в нормандському форматі щодо реалізації Мінських домовленостей.

Своєю чергою Володимир Путін “підкреслив важливість” виконання київською владою всіх досягнутих на найвищому рівні домовленостей.

“Насамперед щодо налагодження прямого діалогу з Донецьком і Луганськом та врегулювання правових аспектів особливого статусу Донбасу”, – йдеться в повідомленні Кремля.

Водночас Путін звинуватив Україну в провокації ескалації на Донбасі і у відмові від виконання заходів щодо припинення вогню, узгоджених у липні.

Без Зеленського відбулася зустріч норманської "четвірки".

На тлі загострення ситуації на Донбасі Володимир Зеленський анонсував обговорити подальші дії щодо врегулювання ситуації з лідерами країн “нормандського формату”.

Своєю чергою в Кремлі заявили про підготовку тристоронніх переговорів лідерів Росії, Німеччини та Франції – без Володимира Зеленського. Серед тем планували обговорити питання загострення ситуації на Донбасі.

Міністерство закордонних справ України виступило проти такого формату переговорів.

“Наша позиція чітка: нічого про Україну без України.-Лише в повному, а не скороченому складі Норманді можна досягти зрушень у врегулюванні російсько-українського збройного конфлікту”,заявив речник українського МЗС Олег Ніколенко.

Додамо, що з початку року на Донбасі збільшилася кількість випадків відкриття вогню. 26 березня на передовій загинуло четверо українських військових. Це найбільші втрати української армії в одному бою від початку перемир’я у липні 2020 року.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено