Івано-Франківськ

2 квітня 2021: свята, події, іменини, прикмети, що сьогодні не можна робити

2 квітня - 92-й день року за Григоріанським календарем. До кінця року залишається 273 дні.

this day 4 3

Свята в Україні та світі 

Міжнародний день дитячої книги

Цю дату відзначають в день, коли народився Ганс Христиан Андерсен. Свято встановили в 1967 році. Ініціатором стала Міжнародна рада з дитячої книги. У Міжнародний день дитячої книги намагаються особливо підкреслити, на скільки важливо ще з малих років читати хороші книги. Тому що саме вони створюють духовний і інтелектуальний образ нових поколінь. 

Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму

Цей день почали відзначати з 2008 році, а встановили його через резолюцію Генасамблеї ООН. Метою дня є поширення думки, що потрібно допомагати людям, які страждають цим захворюванням, постаратися підвищити їх рівень життя. Зараз все більше дітей страждають аутизмом в різних країнах. А це створює жахливі наслідки не тільки для самих хворих, а й для їхніх сімей і громад.

День дитячої йоги,
Міжнародний день перевірки фактів,
Всесвітній день гри «Марблс».

Окрім того, в Україні святкують День кінолога, у США – День ходьби на роботу, День тхора, День арахісового масла і желе, День примирення, День поета в кексі, у Таїланді – День охорони пам’яток старовини, в Данії – День Копенгагенського бою, в Аргентині – День Мальвінських островів.

92150221 4016045951769348 7060555883889033216 n scaled

Іменини

У п’ятницю, 2 квітня, іменини відзначають власники таких імен: Віктор, Герман, Максим, Микита, Родіон, Сергій, Олександра, Клавдія, Марія, Світлана, Уляна і Юліана. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!

Події в Україні та світі

  • 1 513 – В ході пошуків легендарного фонтану молодості іспанський дослідник Хуан Понсе де Леон висадився на узбережжі Флориди в районі сучасного містечка Сент-Августин і оголосив півострів власністю Іспанії.
  • 1657 – Після смерті імператора Священної Римської імперії Фердинанда III почались переговори про спадкоємця трону.
  • 1912 – Лайнер Титанік вийшов у море для перевірки ходових випробувань, які успішно пройшли.
  • 1917 – Тимчасовий уряд скасував національні і релігійні обмеження в Росії.
  • 2004 – У Брюсселі сім країн Східної Європи: Болгарія, Латвія, Литва, Румунія, Словаччина, Словенія та Естонія, приєдналися до НАТО.
  • 2007 – Президент України Віктор Ющенко підписав указ про розпуск Верховної Ради України на підставі статті 90 Конституції України.​

02 april 2021 scaled 1 scaled

Православне свята

2 квітня – день Фотинії Колодязниці. За давнім переказом, саме у Фотинії самаритянки Ісус Христос попросив попити води з колодязя. Вважається, що саме з цієї причини вода в день 2 квітня має корисні властивості, і в народі знахарі 2 квітня використовували її для лікування хвороб і зняття пристріту. Існувала традиція вмиватися колодязною водою – це вважалося дуже корисним.

Свята Фотинія була врачевательницей. Вона могла лікувати навіть найскладніші хвороби, а вода, яку вона подала Ісусу, володіла цілющими властивостями. Тому сьогодні моляться святий Фотинії про здоров’я і просять зцілити хвороби, допомогти в лікуванні.

431044 1 scaled

Видавши в цей день люди на світанку вмиваються колодязною водою. Саме вода з колодязя володіє найсильнішими цілющими якостями. Якщо вмитися нею, організм зміцніє, імунітет зміцнитися, хвороби відступлять, а особа омолодиться.

Народні традиції та прикмети

  • Дощ 2 квітня – буде хороший урожай грибів.
  • Прилетіли 2 квітня шпаки – прийшла справжня весна.
  • Багато талої води у квітні – багато трави буде в травні.

Що не можна сьогодні робити

  • Не слід нікому розповідати про свої плани і ділитися ідеями
  • Не рекомендується при приготуванні їжі використовувати “вчорашню” воду
  • Не варто різати сиру курку

image

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено